- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód - Olewanie domów jednorodzinnych
@Kierus57
Jestem podłączony od dwóch miesięcy do światłowodu Orange w części Warszawy o zabudowie jednorodzinnej tylko dlatego,ze paru mieszkańców mojej ulicy mogło sobie na to ze względów finansowych pozwolić
Kierus57 napisał(-a):
29 711
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kierus57Chyba znasz te miejscowości wymienione w tym https://www.telko.in/w-sieci-ftth-orange-jest-dzis-blisko-25-mln-domostw-w-62-miastach
A podanym wcześniej przez @Bladziak1
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Bladziak1, na początek zapoznaj się z tym tematem https://nasz.orange.pl/t5/%C5%9Awiat%C5%82ow%C3%B3d-i-Neostrada/Pod%C5%82%C4%85czenie-swiat%C5%82owo.... Jest bardzo rozbudowany, ale stanowi bardzo dobry przyczynek do rozważań dotyczących podłączania domów jednorodzinnych do sieci światłowodowej. Zacznij od końca.
Tam jest rozwiązanie z którego ja skorzystałem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonimjestem wniebowzięty, że w Wólce Radzymińskiej będzie światłowód.Daje to dużą szansę dla innych, trochę większych miejscowości.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Odświeżę temat z garścią pozytywnych wiadomości 🙂
Po 1,5 miesiąca oczekiwania migracja u sąsiada VDSL-> FTTH zakończona sukcesem. Światełko podciągnięte z pobliskiego bloku do domku jednorodzinnego. Technicy podali dalej mój adres aby ktoś przyjrzał się podłączeniu bo teoretycznie powinno się udać, ale najpierw trzeba jakoś przepchnąć zamówienie. Niestety ale dalszemu sąsiadowi nie udało się z racji braku drożności. Także w tym roku zaczynają aktywnie działać z domkami a ja trzymam kciuki aby mnie podłączyli
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
nie chce Cie zniechecac ale tak jak pisalem wyzej w tym temacie to byl prowadzony pilot ktory sie juz zakonczyl. wydaje mi sie ze z wynikiem negatywnym. czesto tak bywa jak ktos za biurka patrzy w monitor zamiast wyjsc na zewnatrz i ocenic. sasiedzi na jakiejs podstawie mieli wirtualne testlaby porobione to i zamowienia na ftth wprowadzic mozna bylo.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Najprawdopodobniej masz rację, że tak było w tym przypadku. Sąsiadom udało się przepchnąć zamówienie i były sprawdzane rzeczywiste warunki techniczne. Natomiast z jakiegoś powodu nie załapałem się na pilota a adres jest aktualnie poza zasięgiem więc nie da się wprowadzić zamówienia. Pozostaje mieć nadzieję, że trafię na kogoś kto to realnie oceni i idąc za przykładem sąsiada uda się podłączyć usługę
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Udało mi się spisać zamówienie, wywiad techniczny pozytywny, termin instalacji wyznaczony!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Gratuluję .