- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód NEXERA | POPC | CPPC | DSA | przyłącze dom blizniak brak w projekcie. Pomocy
Od dzisiaj Klienci domków jednorodzinnych mają możliwość współfinansowania budowy przyłącza światłowodowego. W tym celu należy wypełnić formularz popytowy. Zapraszam do kontaktu 😉
tylko że to dotyczy raczej tylko sieci OPL bo nie wydaje mi sie aby na 3rd party to zadziałało (no może oprócz SI) 😋
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód NEXERA | POPC | CPPC | DSA | przyłącze dom blizniak brak w projekcie. Pomocy
@PARANOJAnapisał(-a)
@mardernapisał(-a)Pokaż szczegóły
@agat13napisał(-a)@PoProstuHeniu to musi być Nexera, bo to ich teren i sieć. Technicy Orange tylko modem stawiają po założeniu ONT przez Nexerę.
buduja siec do granicy dzialki.
dostaja zlecenie od operatora detalicznego wtedy nexera wysyla ekipe konczy ontkiem.
operator X uruchamia usluge
Aha, ale ONT to chyba daje ten operator który będzie włączał swojego klienta czyli w tym wypadku Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mardernapisał(-a)
@PARANOJAnapisał(-a)
@mardernapisał(-a)Pokaż szczegóły
@agat13napisał(-a)@PoProstuHeniu to musi być Nexera, bo to ich teren i sieć. Technicy Orange tylko modem stawiają po założeniu ONT przez Nexerę.
buduja siec do granicy dzialki.
dostaja zlecenie od operatora detalicznego wtedy nexera wysyla ekipe konczy ontkiem.
operator X uruchamia uslugeAha, ale ONT to chyba daje ten operator który będzie włączał swojego klienta czyli w tym wypadku Orange.
nie. ONT instaluje nexera
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć Wszystkim, finalnie i ostatecznie mam światłowód o przepustowości 1000/100.
W dużym skrócie:
Orange mnie kompletnie olało, szkoda – chciałem w końcu wszystkie usługi mieć w jednej firmie.
UPC też mnie kompletnie olało.
Nexera – prywatnie brak jakiegokolwiek kontaktu, przez firmę się udało.
POPC/CPPC/DSA – maja tak okropny bałagan w dokumentacji, ze gdybym chciał zrobić to za darmo czekał bym kolejne 10 lat.
Poratowała mnie sieć w której miałem usługę Internetu radiowego na start Nexera zawołała 7000 PLN za przyłączenie mojego domu do sieci, po tym jak zażądałem kompleksowego kosztorysu zeszli na niecałe 700 PLN.
Technicy z Nexery byli zdziwieni, że ja musze płacić za wykopanie kilu metrów i pociągniecie światłowodu od mojego płotu, nawet port był przypisany do mojego domu, nie robili nic więcej jak u sąsiadów obok! Instalacja wszystkiego trwała około godziny.
Rada dla potomnych, nie bać się i walczyć!
Przeskok z 32/2 na 1000/100 to coś pięknego.
Dziękuje serdeczne wam wszystkim jak i każdemu z osobna za tropy i podpowiedzi!
Pozdrawiam!
//Temat można zamknąć.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@PoProstuHeniu te 7 stów płatne dla operatora od którego masz neta(?)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@PoProstuHeniu Super to zamykaj...skutecznie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dla Nexery.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@PoProstuHeniunapisał(-a)Dla Nexery.
Ty bezpośrednio płaciłeś nexerze czy do operatora ktory swiadczy Ci usluge?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@PoProstuHeniunapisał(-a)nawet port był przypisany do mojego domu
Nie ma czegoś takiego. Na jednym porcie może być od kilku do kilkudziesięciu klientów.
- « Poprzedni
- Następny »