Światłowód 2 Gbit – dostępność i informacje na temat infrastruktury Orange

ROZWIĄZANE

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1491
  • 5957
  • 57

Światłowód 2Gbit niedostępny na infrastrukturze Światłowód Inwestycje

@szymko95  cierpliwie poczekaj. Tak jak już kolega wspomniał. Zawsze możesz wziąć na razie 1Gb, a później gdy się pojawi taka możliwość podnieść do 2Gb.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2849
  • 12149
  • 75

Powiem tak. Sam robiłem aneks z 600 na 1000Mbps i zachowałem wszystkie zniżki. Nie wiem dokładnie, jak to jest w twojej opcji ale wg mnie to nie przeszkadza o ile opcja 0x12 jest dostępna w ofercie 2Gb.

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 23
  • 56
  • 1

@atlas_cudow interesujące, choć moje obawy potwierdziła opiekunka Orange mojej okolicy.

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1491
  • 5957
  • 57

@szymko95  podnieść zawsze można. Co więcej sami do Ciebie wtedy zadzwonią jak tylko będzie taka możliwość.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2849
  • 12149
  • 75

Na pewno ona wie lepiej.... Ale też... U mnie  konsultanci też twierdzili, że się nie da zachować zniżek, aż w końcu napisłem maila do Orange i bardzo ogarnięty opiekun sam się do mnie zgłosił. A właściwie to pewna miła Pani. Przeklikala ręcznie co trzeba i mam to co chciałem. Chociaż przyznam, że to trwało około 2 miesięcy....

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15598
  • 64184
  • 825

@szymko95  czy światłowód jest dostarczony do lokalu w pełnym FTTH, czy do lokalu doprowadzony jest tylko kabel ethernet?

• 23
  • 56
  • 1

@agat13 Każde mieszkanie ma 2 pary światłowodu (tak, pary), które są zakończone w skrzynce dla operatorów. Pełen FTTH.

• 15598
  • 64184
  • 825

@szymko95  duży budynek? Jeśli dużo nowych klientów, to może ograniczenie wiąże się z obciążeniem OLT-a?

Na początku nie chcą przeciążać, bo już bilans wypada słabo. Później podniosą,...

• 23
  • 56
  • 1

@agat13 10 mieszkań (tak jak budynek naprzeciwko), póki co jeszcze nikt nie podpisał umowy.

• 15598
  • 64184
  • 825

@szymko95  jedno wiem, z koniem się nie ma co kopać. Jeśli system nie pidstawia tej opcji, to.........albo zweryfikować u innych handlowców, albo poczekać i wziąć na razie 1-kę