ŚI pominęło mój dom a ADSL wyłączyli - co teraz?

Poziom 14, Tropiciel Przestworzy
  • 13
  • 76
  • 0

Kontaktowałem się i prywatnie i biznesowo. Dwie inne ścieżki. Nikt nie potrafi ogarnąć tej sytuacji. 

licze że ktoś z forum będzie mógł mi pomóc

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1943
  • 8315
  • 69

Internet w domu

@Marcin91pl napisz do rzecznika wojciech.jabczynski@orange.com Orange zazwyczaj proponuje alternatywę gdy odłącza miedź. Próbowałeś internet mobilny?

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9384
  • 38415
  • 324

Internet w domu

@Marcin91plnapisał(-a)

...

Mój internet firmowy z Orange został wyłączony. Sytuacja trwa już 2 lata. Nikt nie zna odpowiedzi dlaczego tak sie stało. Czy ktos moze mi pomóc? 

W jaki sposób miałby ci ktoś z klientów Orange pomóc? Nie podałeś żadnych konkretów, nawet nie wiadomo czy cokolwiek z tego co napisałeś jest prawdą. Nie zrozum nie źle, ja nie kwestionuję twojej prawdomówności, ale to forum to przecież tylko (i aż) forum wymiany informacji i doświadczeń. Konkretnych informacji i określonych doświadczeń. Twój przypadek, choć realistyczny, opisałeś bardzo ogólnikowo -  i takich też rad się doczekałeś. Skoro przez dwa lata nie byłeś w stanie sytuacji opanować, to pewnie wszystkie dostępne opcje już zweryfikowałeś negatywnie. Problem jednak w tym, że nie zająknąłeś się nawet na ten temat, więc nie wiadomo co ci można doradzać, a czego już nie.

• 13
  • 76
  • 0

Internet w domu

O jakie konkretny ci chodzi? Pytam tutaj bo może ktoś może pomóc bo pracuje w Orange. No chyba jest to oficjalne forum tak. Ktoś z pracowników tutaj zagląda. Po rozmowie z Orange nigdy nie uzyskałem kontaktu zwrotnego. 

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1943
  • 8315
  • 69

Internet w domu

@Marcin91pl  tu z Orange raczej nikt nie zagląda, to forum samopomocowe dla użytkowników. Możesz jeszcze napisać polecony do Skierniewic.

• 9384
  • 38415
  • 324

Internet w domu

Nie, nikt z pracowników Orange się tu (poza pewnymi ściśle określonymi sytuacjami i kontekstami takimi jak zarządzanie tym forum czy AMA) nie udziela. Nikt z uczestników nie ma też wglądu w Twoją sytuację, więc pomóc choćby i bardzo chciał nie może.
Co do konkretów - np. jakieś wskazanie o który rejon kraju chodzi byłoby mocno uwiarygadniające. Poza tym twoje wyjaśnienia odnośnie zakopanej rurki która blokuje inwestycję brzmią, wybacz, dość dziecinnie. Zapewne upraszczasz i trywializujesz bo masz już tego dość, ale tu raczej poza współczuciem niczego nie osiągniesz w ten sposób. Zawsze lepsze są konkrety i postawa asertywna niż biadolenie i utyskiwanie na zło tego świata.

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 16060
  • 66628
  • 854

Internet w domu

@Marcin91pl  list do Skierniewic z opisem sytuacji i zdjęciami. 

Powołaj się na dorejonizowanie po drodze ( dokładnie tak napisz) . 

• 13
  • 76
  • 0

Firma rurkę zostawiona przez SI traktuje jako infrastrukturę. 

IMG_2584.jpeg

I fragment o zablokowaniu inwestycji z kpo przez wpisanie mojego adresu przez Orange. 

IMG_2585.jpeg

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 16060
  • 66628
  • 854

Internet w domu

@Marcin91pl  dlatego sprawę trzeba wyjaśnić w Światłowód Inwestycje

• 9384
  • 38415
  • 324

Ale w tym piśmie powołują się na istniejący rzekomo u Ciebie fragment infrastruktury w postaci okablowania. Nie pustej rurki, tylko światłowodu. Skoro mijają się z prawdą, to przecież to musi być do wyjaśnienia.