- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przedłużona umowa a problemy z dekoderem 4k multi
A chodziło ci o aplikację orange?
To mogę bez problemu na LG C5 zainstalować i probowałem ale tak szczerze nie podchodzi żonie w użytkowaniu.
IWU200 to był dekoder tak jak poprzednie ,który miał jedno zadanie obsługę tv a nie jakieś bajery dla starszych osób.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zgadza się ale chciałbym korzystać z telewizji sprawnie to znaczy się bez udziwnień tak jak w przypadku poprzedniego dekodera.
Nie myślałem ,że po zmianie umowy będą takie problemy i Orange za cholerę nie da mi iwu200 tylko jakieś bajeranckie pudełko ,które nie jest dla ludzi w moim wieku a tym bardziej żony.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@tomasso11 możesz zakupić dekoder z androidem, najlepiej wysyłkowo (masz wtedy 14 dni na zwrot jak dekoder nie spełni oczekiwań), zainstalować aplikację Orange TV i w ten sposób zastąpić niechciane dekodery Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Apka od Orange działa na minimum Android 10. TV LG ma chyba WebOS, na którym nie ma dostępnej aplikacji. Sam używam jej, z pakietem Start na Xiaomi Stick 4K z Androidem 11, za 80 zł i przyznam ,że działa super.
BTW. Brakuje mi tylko auto startu aplikacji, po włączeniu przystawki, ale już nad tym pracuje i piszę apke, która to rozwiąże. Jak będziecie chcieli to wam udostępnie 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Używałem firestick amazon do instalacji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzisiaj znajomy dzwonił odnośnie nowej umowy po śmierci taty i konsultant na infolinii dał radę załatwić iwu200 jako główny dekoder oraz multiroom więc jednak się da.
Tylko wszystko zależy od chęci konsultanta.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Oczywiście że się da. Tylko to jest jakiś "specjalny" tryb, i albo "konsultantom" się nie chce go użyć (bo cośtam) albo się im nie chce doinformować się.
Mnie na ten przykład Pani Konsultantka koniecznie chciała wcisnąć TV "po nowemu", i musiałem jej niuanse oferty wytłumaczyć, żeby zrozumiała dlaczego tak nie może być (a nie może, bo potrzebuję telefon VoIP i dekoder z nagrywaniem; ani jednego ani drugiego nie ma z nową TV). Zrozumiała po jakiejś pół godzinie mojego monologu.
Ale zdarza się też że sprawa jest załatwiana od ręki i po mojej myśli; nigdy nie wiadomo na kogo trafisz. Czasem warto po prostu nie kopać się z koniem tylko próbować do skutku, jest szansa że za którymś razem trafi się lepiej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Znajomy przerobił kilku konsultantów i nagle okazało się, iż jest to możliwe i bez problemu można to załatwić.
Nie wiem jak to korpo działa ale zdecydowanie dziwnie a korzystam z ich usług od kilkunastu lat jeszcze jako telekomunikacja.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »