- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przedłużenie umowy i kilka pytań
Obecnie umowa na nieokreślonym.Love, pakiet extra z IWU 200.
Gdybym chciał przejść na nową umowę z nowym extra, mogę zachować IWU 200 + dostać dostęp do aplikacji na Google TV?
2 pytanie. Na apca w telewizorze i dekoderze Multi jest dzwięk wielokanałowy?
Z góry dzięki za odpowiedzi w tym temacie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Praziomeknapisał(-a)Obecnie umowa na nieokreślonym.Love, pakiet extra z IWU 200.
Gdybym chciał przejść na nową umowę z nowym extra, mogę zachować IWU 200 + dostać dostęp do aplikacji na Google TV?
2 pytanie. Na apca w telewizorze i dekoderze Multi jest dzwięk wielokanałowy?
Z góry dzięki za odpowiedzi w tym temacie.
1. Nie zachowasz iwu, będzie wymiana na multi. w Extra TV Iwu200 może być tylko jako multiroom.
Możesz nie brać w ogóle dekodera i mieć tylko apkę. Lub apkę i Iwu200 jako multiroom za 20 zł mc.
2. Nie wiem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Co do dźwięku wielokanałowiego, to co prawda na 100% nie wiem jest jest w tej chwili, ale kiedy ostatnio się temu przyglądałem, to w IP TV dostarczanej unicatsem żaden kanał nie miał ścieżki wielokanałowej. W IP TV dostarczanej multicastem takie kanały i pozycje programowe się zdarzają. Nie jest to powszechne, nadal większość ma co najwyżej stereo (tego nie liczę jako "wielokanałowy"), ale było ich więcej.
Jeśli bardzo ci zależy, to mogę jeszcze raz sprawdzić na kilku kanałach, ale musiałbyś podrzucić numerki - na wszystkich nie będę sprawdzał.
Jeśli ta prawidłowość jest utrzymana, to dekodery Multi i IWU200 "mają" dźwięk wielokanałowy, a apki na TV "nie mają". Nie wynika to z możliwości sprzętowych - serwisy streamingowe na tym samym sprzęcie bez problemu dostarczają dźwięk wielokanałowy (wszystkie cztery najpopularniejsze jakie sprawdzałem).
PS. Dekodera który masz nie będziesz mógł zatrzymać, nawet jeśli weźniesz multiroom - wtedy dostaniesz inny egzemplarz tego samego dekodera. Zapewne w SYSTEMIE nie da się zmiany umowy bez zmiany dekodera wprowadzić.