Nie można wyświetlić tego widżeta.

Przedłużenie umowy Love (intenet+telewizja)

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 13
  • 57
  • 0

Witajcie,

Sytuacja jest taka że od dobrych 3 lat przeszedłem na czas nieokreślony ale co chwila próbują mi wrzucić odnowienie umowy.

Teraz mam tak:

- światłowód 300 z telewizją + pakiet eleven + dysk (który już jest zepsuty haha)

- abonament komórkowy

- dwa dekodery (multiroom)

Za to płacę 135zł.

Teraz wszystko będzie prawie bez zmian bo jedynie więcej GB internetu w abonamencie komórkowym, co nie było warunkie potrzebnym, ale nagle pojawia się w cenniku dopłata za internet dostarczany na sieci innego dostawcy, jakieś cyberochrony.

I teraz całość po rabatach wychodzi 125zł ale od 25 miesiąca w tabelce mam 155zł.

Czy słusznie mogę mieć obawy że za 24 miesiące mogą mi pomachać ręką i powiedzieć że nie dadzą nic i zostanę przy 155zł? Czy raczej zawsze uda sie przedłużyć na lepszych lub tych samych warunkach?

Bo chyba o 10zł nie warto się wiązać umową z lojalką? Co sądzicie?

9 ODPOW. 9

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 20533
  • 59268
  • 804

@colin23 jeżeli masz takie warunki na bezterminowej umowie, to ja bym nie zmieniał. Licz się z tym, że nie tylko po 24 miesiącach może nie być lepszej promocji, ale przy nowej lub przedłużenie umowy podpisujesz klauzule inflacyjną, a wtedy operator w trakcie trwania umowy może podnieść wysokość abonamentu. 

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 239
  • 896
  • 0

Z zapisów klauzuli inflacyjnej kiedykolwiek Orange skorzystał?

• 20533
  • 59268
  • 804

@Praziomek nie wiem bo nie mam żadnej umowy, a na forum na razie nikt w tej sprawie nie pisał. Jednak szansa na podwyższenie opłaty w trakcie trwania umowy jest. 

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 239
  • 896
  • 0

W moim przypadku przejście na czas nieokreślony jest zupełnie nieopłacalne:

- Max tylko w wersji Standard. Chcę premium zatem + 50 zł o ile tam nie będzie podwyżki 

- zapewne darmowe Eleveny zostaną wyłączone a  dokupić to można za 15 zł

- dochodzi jakaś dziwna opłata 10 zł

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 544
  • 2070
  • 8

@colin23  po sprawdzaj sobie różne możliwości i wtedy podejmij decyzję.

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 13
  • 57
  • 0

no właśnie te 10zł nie jest warte tego żeby za 20 miesięcy prosić się o kolejne promocje. Może hdyby w tej samej cenie zaoferowali coś więcej to może. np. c+ za połowę ceny. Ale tak to chyba odłożę temat. 

A czy kogoś orange zmusił do podpisania nowej umowy? Chyba mogą też wypowiedzieć umowę na czas nieokreślony? Bo chyba w plusie albo w playu nie ma już bezterminowek

• 20533
  • 59268
  • 804

@colin23 istnieje taka możliwość, że Orange zechce wypowiedzieć umowę, jeśli nie podpiszesz przedłużenia. Trzeba trzymać rękę na pulsie i ile się da, tyle ciągnąć na czas nieokreślony. Zawsze musi być informacja o wypowiedzeniu, więc będzie czas na zastanowienie się, co dalej z umową.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 7277
  • 29744
  • 234

Nikt nigdy nie zgłosił tu przypadku wypowiedzenia umowy bezterminowej na FTTH.
Mam podobną sytuację i potrafię liczyć; nie zanosi się aby oferta skłoniła mnie do podpisania kolejnej lojalki. Szczególnie odrzuca mnie wymóg wchodzenia do apki MO dla utrzymania rabatu 5PLN.
Co do nachalności sprzedawców to udało mi się ich przekonać żeby nie dzwonili i nie dzwonią. Chyba wystarczy odpowiednio ustawić niezgody.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 30
  • 128
  • 4

Co prawda światłowodu nie miałem, ale przeszło dwa lata jechałem na umowie bezterminowej w Orange love dla firm (dwa numery plus internet mobilny) i nikt mi umowy nie chciał wypowiadać mimo, że po skoczeniu okresu umowy terminowej kwota abonamentu pozostawała taka sama. Nie było też oferty, która zachęcałaby do podpisywania nowej lojalki, a w końcu przeszedłem do flex