- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przedłużenie umowy - 5 abonamentów komórkowych
@muddy zastanów się jaka dyspozycję dałeś oo okresie umownym. To ważne, abyś wiedział co robić. Opcje są dwie: jedna, przeniesienie na karty, a druga do innego operatora.
O ile z pierwszą nie będzie problemu, restart telefonu i ok...o tyle druga......
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@muddynapisał(-a)Update: stało się, dziś ostatni dzień korzystania z usług abonamentowych Orange, po 22 latach i 7 miesiącach. Nikt nawet nie zadzwonił z ŻADNĄ propozycją, nawet słabą (oczywiście mam włączoną zgodę na kontakt w celach marketingowych).
Wczoraj sam podjąłem inicjatywę: zapytałem o ofertę w salonie, na czacie Mój Orange oraz przez BOK *100. Wszędzie oferta standardowa: 1×70zł+4×50zł = 270zł. Widać algorytmy Orange uznały, że jestem kiepskim klientem.
Zostaję oczywiście na forum 🙂
nie miałeś żadnych kodów rabatowych w moj orange? (może 5zł lub 10zł ugrałbyś na numerze a w najlepszym razie nawet 15zł)
abonamenty pod główną marka są dziś mało opłacalne.
ja proponuje w takich przypadkach jak u Ciebie przejście do nju mobile np za 5 numerów wychodzi 91zł
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
We flexie mógłbyś mieć za 110 zł 150GB do podziału, ale do każdego numeru ekstra esim bezpłatnie. Lub 95 zl i 75 GB do podzialu, podobnie z dostępna esimka za free.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@marcin0216 w kilku poprzednich wpisach napisałem już, dlaczego flex (oraz nju) odpada.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
może i masz rację.. ale od grudnia dało się zapomnieć o szczegółach 😋
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No cóż, wypada napisać jaki jest dalszy ciąg tej historii.
Przeliczyłem się co do zasięgu P4: w testach przed decyzją o przeniesieniu nie było źle. I - generalnie - dają radę, bo jeździłem trochę po kraju: zbudowali całkiem solidny zasięg. W miejscu, gdzie mieszka moja mama, też jest lepiej z zasięgiem P4 niż w Orange.
Paradoksalnie, największe problemy z zasięgiem mam wokół własnego miejsca zamieszkania. W samym mieszkaniu jest OK, ale wychodzę do paczkomatu, a tu transmisja nie działa / zacina się, telefon skacze po kilku okolicznych (acz odległych stacjach), połączenie danych się zawiesza, aplikacja też, czekam ponad minutę aż będę mógł wyświetlić QR kod zamiast otwierać zdalnie (bo nie zadziałało). Wchodzę do żabki, chcę wyświetlić kod odbioru innej paczki - nie ma połączenia z internetem, muszę wyjść po internet na zewnątrz i wrócić z kodem. Idę na zakupy do marketu - wiadomość od żony na WhatsApp "kup jeszcze masło" dostaję po wyjściu 🙂 Wyjeżdżam autem z garażu, muszę przejechać kilkaset metrów zanim włączy się radio internetowe, bo kłopot ze zbuforowaniem strumienia. Nie tak miało być...
Po pojawieniu się na początku maja oferty 5 miesięcy za darmo dla przenoszących numer - szybka decyzja:
- mój numer, na którym potrzebuję fajerwerków Orange (eSIM w zegarku): wraca do Orange Plan S, średnio wyjdzie 55 zł/miesiąc (bez rewelacji, ale do przeżycia, bo to jeden numer)
- numer mamy, gdzie jest lepszy zasięg P4 niż Orange, zostaje w Virgin Mobile za 30 zł miesięcznie (koniec grupy numerów)
- pozostałe 3 numery wskakują do nju abonament za 31+2×15=61 zł miesięcznie, 3 miesiące gratis po przeniesieniu numeru
- RAZEM w perspektywie umowy na 2 lata: 139 zł miesięcznie za 5 numerów, czyli nieco drożej niż w VM i porównywalnie do tego, co miałem przez ostatnie 2 lata (aczkolwiek tracę ewentualną elastyczność eSIM i ekstra eSIM dla 3 numerów oraz wygodę jednej faktury i jednego konta do zarządzania numerami - da się z tym żyć)
Podsumowując: tak, smutna rzeczywistość: lepiej być nowym klientem niż klientem z ponad 20-letnim stażem... Niby to jest jasne, ale nie sądziłem, że tak szybko z tego skorzystam 🙂 Od dziś ⅘ moich numerów z powrotem w zasięgu orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@muddy a nie lepiej Orange Flex. Wszystko w aplikacji. Prosty temat.
35 - 75GB
50 - 150GB
80 - bez limitu GB
Dodatkowy nuner już od 15 zł.
Możliwość przekazywania GB.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzięki, ale nie, nie lepiej, powody wyłuszczyłem już w pierwszym poście, a potem powtarzałem ze 2 albo 3 razy, wystarczy przeczytać wątek 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@muddy tak wiem. Dlatego, że interesuje Cie Roaming jak i połączenia międzynarodowe, to Flex wypada najkorzystniej. Ma najlepsze pakiety. Wykupienie to kilka kliknięć. A do tego nic Cie kosztowo nie zaskoczy. 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ron najkorzystniej? Potrzebuję zadzwonić awaryjnie na numer kolegi z USA, który jest tutaj w delegacji. Wystarczy dosłownie minuta. Zamiast po prostu zadzwonić, muszę zrobić "kilka kliknięć" i zapłacić 15 zł za pakiet 10 minut. Minuta będzie mnie kosztować 15 zł.
Albo: dzwonię do niego kilka razy, więc wykorzystuję te 10 minut. W trakcie rozmowy pakiet się kończy. Bach, koniec połączenia. Wkurzam się: kupię w afekcie od razu 100 minut. Płacę 100 zł, potem jednak okazuje się, że to był głupi pomysł, bo rozmawiałem w sumie jeszcze tylko przez 10. Wychodzi "korzystnie" 10 zł za minutę.
Dzięki, pre-paid po prostu nie jest dla mnie. Może to kwestia pierwszych dwóch cyfr numeru PESEL 😉
- « Poprzedni
- Następny »