- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Love - jak uzyskać rabat dla nowych klientów po wygaśnięciu umowy?
Hej, korzystam aktualnie z oferty Orange Love Standard, kończy mi się umowa i znacznie bardziej opłacałoby mi się zerwać obecną umowę i podpisać nową z rabatem dla nowych klientów.
Czy coś takiego zadziała czy jest może jakieś ograniczenie czasowe, przez które np.: miesiąc po zerwaniu umowy rabaty się nie naliczą? W umowie nie widzę wzmianki o tym.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rabat na abonament
@Barti354 tu bardziej chodzi o czas oczekiwania na zwolnienie łącza internetowego. Osobiście bym nie rezygnował z umowy, jeśli mi zależy na dostępie do internetu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Love jak rozwiążesz umowę, to cały pakiet się rozleci, zadzwoń na infolinię sprzedażowa I może coś ciekawego zaproponują 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rabat na abonament
Mógłbyś opowiedzieć coś więcej o tym „czasie oczekiwania na zwolnienie łącza internetowego”? O co konkretnie chodzi, jaki jest średni czas oczekiwania?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Barti354 wiem tyle, że zwolnienie łącza po rozwiązaniu umowy może potrwać około miesiąca. Może być szybciej, ale to nigdy do końca nie wiadomo. W tym czasie nie podpiszesz nowej umowy.
Druga sprawa, warto sprawdzić, czy czasami nie na informacji w nowej promocji, że dotyczy osób, które jeszcze nie zawarły umowy z Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No właśnie, nie widzę informacji na temat warunków promocji na stronie, ani w regulaminach. Wiesz może gdzie można znaleźć tego typu zapiski?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pamiętaj, że rezygnacja wiąże sie z okresem wypowiedzenia, jak źle trafisz z cyklem, to mogą Ci wyjść nawet prawie 2 miesiące kalendarzowe, a do tego czasu promocja świąteczna może się skończyć. Nie wiesz jakie rabaty będą później i czy w ogóle.
Z drugiej strony jest szansa, że po złożeniu rezygnacji zobaczysz Mój Orange (lub Twój doradca) jakiś voucher na przedłużenie umowy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Barti354 kiedyś taki wariant by przeszedł...teraz już nie, bo konto klienta zostaje z oo informacją, że właśnie pakiet wygasł...odtworzenie go w obecnej wersji jako "nowy" jest niemożliwe z ofertą promocyjną.
Rezygnacja rozbija pakiet, numer możesz przenieść na kartę...
Jeśli zawnioskujesz o taki sam pakiet ponownie, to promocja się nie poczyta...
Może żebyś zmienił numer komórkowy, czy klienta umownego...ale i tak adres zostaje i interpretacja jest ta sama...pozostaje kwestia zwolnienia zasobów i podstawienia ich dla nowej usługi, co nie jest oczywiste co do terminów natychmiastowych
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rabat na abonament
@Barti354napisał(-a)Mógłbyś opowiedzieć coś więcej o tym „czasie oczekiwania na zwolnienie łącza internetowego”? O co konkretnie chodzi, jaki jest średni czas oczekiwania?
Chodzi o to, że konkretne zasoby sprzętowe są zajęte na potrzeby Twojej umowy. Kiedy ją zerwiesz, te zasoby zostaną zwolnione, i wtedy mogą być wykorzystane ponownie. Niekoniecznie jednak przez Ciebie - to zależy od konkretnej konfiguracji sieci w Twojej okolicy. Może być i tak, że nowej umowy już nie zawrzesz, bo zasoby zostaną zajęte. Pewnie nie jest to jakieś duże ryzyko, ale na pewno istnieje też taka możliwość. Generalnie jeśli nie masz zamiaru zmieniać operatora to zrywanie umowy tylko po to żeby ją ponownie zawrzeć jest IMHO słabym pomysłem; ryzykowne to a zyski problematyczne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rabat na abonament
Nie wiem jak w Orange jest, ale u mnie, inny operator, nowy klient internetu, czy innych usług, to musi być zupełnie inna osoba, inny adres, zresztą u nas jest net cały czas w promocji 24 miesiące umowa, bezterminowo czy bez promocji jest 2x drożej, tak operatorzy teraz kombinują, ba zmieniają ofertę co 2x lata, jak się nie zgodzisz, na nowe warunki, to umowa jest wygaszania i kabelek z domu znika, Orange w tej sprawie jest dużo lepsze, jednak jeszcze niektórzy narzekają i szukają promocji róż czy pół roku za darmo 😎
@Barti354 dobrze się zastanów czy warto taką akcję zrobić, możesz potem nie mieć internetu przez dłuższy czas, lub wcale od Orange, jak zasoby ktoś wykorzysta.