- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niekorzystne warunki przedłużenia umowy
Witam. Mógłbym już przedłużyć umowę z Orange. Interesuje mnie telefon Samsung S10+ więc doradca na czacie zaproponował mi abonament 55zł na 36 msc, a rata telefonu 99zł. To są duże pieniądze. I żadnych upustów dla klienta, który jest w sieci ponad 10 lat ? To jest po prostu kpina. Jest jakaś szansa na uzyskanie rabatów ? Co radzicie zrobić ?
Pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niestety na wszystkim ostatnio Orange oszczędza i obcina promocje nie tylko w abonamencie, ale i na kartę. Będzie bardzo trudno cokolwiek uzyskać. Co najwyżej kilka GB za długi staż i przedłużenie umowy.
EDIT
Ja już mam abonament w Orange od ponad 16 lat i przy przedłużeniu umowy dostałem tylko minuty międzynarodowe lub mogłem wygrać dodatkowe GB. Żadnych upustów na smartfony.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
3.000 tys
A Orange życzy sobie za niego 3.600... to nie można na stałych abonentów dać rabat np. -20zł ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
99 zł * 36 rat to 3564 zł
- ale Autor wątku nie pisze, o jaką wersję chodzi.
"Na wolnym rynku" - po wrzuceniu w Ceneo.pl widzę, że wersję z 128 GB pamięci można kupić już za 2,5 tysiąca - w takim przypadku rzeczywiście kupowanie w Orange kompletnie się nie opłaca.
Jeśli chodzi o wersję z pamięcią 512 - to już nie jest tak różowo, ale wciąż można kupić za 3,5 tys.
Ale jeśli wersja proponowana przez Orange ma pamięć 1TB - to najtańszy jaki znalazłem na szybko kosztuje koło 4 tys., więc wtedy to jednak jest wyraźnie taniej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Oczywiście chodzi o najtańszą wersję 128GB. W Orange się zwyczajnie nie opłaca, mogliby chociaż dać rabat stałym abonentom na zakup telefonu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No to faktycznie bez sensu: lepiej kupić telefon na własną rękę, skoro można go kupić za ok tysiąc zł taniej. Zastanów się: jeśli Orange chce ze ten telefon ponad 3,5 tysiąca, to nawet gdyby Ci dali rabat - to na pewno nie tysiąc złotych. Nie opłaca się.
Nie mówiąc o tym, że jak telefon kupisz sam, to pewnie możesz też wziąć tańszy abonament (nie znam warunków, ale moim zdaniem 55 zł to niemało, zwłaszcza przy umowie na trzy lata).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No więc właśnie... Gdzie jest tutaj sens przedłużania umowy ? Nie wychodzą nic naprzeciw klientom.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Najlepiej podpisać przedłożenie umowy na abonament lub przejść do FLEX, a telefon zakupić na wolnym rynku. Obecnie są jeszcze promocje świąteczne, wiec można coś ciekawego dobrać
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- « Poprzedni
-
- 1