- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć,
W związku z kolejnymi podwyżkami kwot abonamentu i brakiem sensownej oferty przedłużenia umowy cały czas korzystam z planów z 2018 roku: 1×plan optymalny (50 zł po rabatach) + 4×plan standardowy(4×20 zł po rabatach i zniżce za łączenie usług), razem 130 zł. Oczywiście, w trakcie umowy okresowej było dużo taniej, jednak po jej zakończeniu każda oferta jaką dostaję jest droższa i wiąże się z cyrografem, co kompletnie nie ma sensu.
Dzisiaj udostępniono kolejne plany abonamentowe - każdy z progów 5 zł droższy niż w poprzednich.
Zauważyłem, że nowy Plan 50 to 12 GB + 24×12 GB jako bonus za przedłużenie.
Pytanie: czy w przypadku przedłużenia umowy jednego numeru (tego, który jest teraz w planie optymalnym za 59,98-10zł) i zmianie jego taryfy na nowy Plan 50 mogę pozostawić pozostałe numery w starym Planie Standard i nadal będą naliczane na nich rabaty 20 zł za łączenie usług? Czy może rabat za łączenie działa w ramach tylko jednego cennika, więc jeden z Planów Standardowych zdrożeje o 20 zł, a pozostałe 3 będą z rabatem?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sprawdź dokładnie zasady nowe https://orange.binaries.pl/bw//20155/0/44716/5786b6ff-0728-4ee8-b3bf-7c9f36b68cc4
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sprawdź dokładnie zasady nowe https://orange.binaries.pl/bw//20155/0/44716/5786b6ff-0728-4ee8-b3bf-7c9f36b68cc4
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mieszanie cenników na jednym koncie
Jak dla mnie w tym regulaminie w punkcie 2 jest błąd. Minimalny abonament przy którym jest zniżka 20 zł to Plan 50 (a nie 60 jak na dokumencie). Chyba, że zmienisz główny numer na Plan 40 wtedy utracisz rabaty.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Chyba jednak to nie błąd: plan 50 ma kwotę podstawową 60 zł (a 50 zł jest po zniżkach marketingowych i efaktorowych). Z tego dokumentu wynika, że zachowam zniżki na numerach w starych "Planach Komórkowych", ale pakiet dodatkowych 3 GB będzie dostępny tylko dla jednego numeru.
Niestety, tak czy inaczej biednie to wygląda. Obecny pakiet danych w starym Planie Komórkowym Optymalnym w zupełności mi wystarcza, więc jednak nie zdecyduję się na eksperymenty z mieszaniem cenników... Może taniej wyjdzie z mieszaniem operatorów;-)
Dzięki!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Racja mój błąd. Ale trochę jest niekonsekwencji w tym cenniku. Najpierw piszą, że:
,... wybierając Abonament komórkowy (z wyjątkiem Planu 40";
następnie
,... Abonament komórkowy z podstawową kwotą abonamentu nie mniejszą niż
60 zł " (czyli Plan 50).
Nadal jak dla mnie mając plan gdzie po zniżkach płaci się 50 zł przysługuje 20 zł rabatu za łączenie pozostałych usług (nawet w starych taryfach). Nawet na logikę: skoro według wcześniejszych zasad wymagana kwota abonamentu która dawała zniżki była niższa niż obecnie to zabranie klientom to byłby strzał w kolanie.
Pakiet 3 GB pozostaje współdzielony na konto jak wspomina regulamin.