Dzień Dobry,
w styczniu przedłużyłam 2 numery komórkowe + 1 numer główny z internetem mobilnym.
w ciagu 2 dni zjawiła nie umowa na 2 numery komórkowe, na internet nie. zadzwoniłam na BOK i nie dowiedziałam że oferta Love idzie w inny sposób i niebawem umowa będzie dostarczona. niestety umownia nie została wysłana, o czym zostałam poinformowana w marcu i oczywiście pełna procedura zaczęła nie na nowo. po 2 dniach dostałem wkodncu umowy na numer główny i internet mobilny.
niestety oferta która została mi przedstawiona nieznacznie odbiega odbiega od tej z stycznia, brakuje bowiem pakietu 100GB internetu z mapa prędkością 5mb/s.
czy istnieje możliwość uzyskania ponownie danego pakietu który niestety wyniku niedbiloasci BOK Orange została mi odebrana? jak dobrze rozumiem obecnie niema tego pakietu
Anna
@AnnaSiera proponuję złożyć reklamację z prośbą o odsłuchanie rozmów i opisem całej sytuacji. Czy uda się odzyskać pakiet 100 GB, to już zależy od osoby rozpatrującej reklamację. Zawsze jakaś szansa jest.
Dzień dobry,
właśnie tak zrobiłam, pan Krzysztof przyjął zgłoszenie. teraz czekam na odpowiedz.
dziękuje, pozdrawiam
Anna
niestety oferta która została mi przedstawiona nieznacznie odbiega odbiega od tej z stycznia, brakuje bowiem pakietu 100GB internetu z mapa prędkością 5mb/s.
od stycznia ale ktorego roku?
LTE do 5Mb/s nie ma juz od przeszło roku a nawet i wiecej (nie pamietam dokladnie)
wiec w styczniu 2020r tez tej opcji juz nie bylo