Pogaduchy

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Pogaduchy

@wscieklaewkaWiec miałaś słuchawki bezprzewodowe bez homologacji

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 2437
  • 6251
  • 23

Pogaduchy

@Anonim  No raczej bez, bo nie było żadnej świecącej naklejki 🙂

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 646
  • 1631
  • 21

Pogaduchy

@Arturnapisał(-a)
 dostałem monitor 23" i teraz już nie wyobrażam sobie pracy na maleńkim ekranie lapka.
Myślę, że bardzo podobnie jest z 4k. Dopóki nie spróbujesz (oczywiście mając odpowiedni sprzęt) to wydaje się zbędne, a gdy już poznasz i przyzwyczaisz się do możliwości i jakości to zastanawiasz się "jak mogła ci wystarczać niższa jakość".

Hihi... a ja kilka dni temu sprawiłem sobie monitor Iiyama 27" , wystarczy do obróbki foto... 😄

4K nie jest mi potrzebny

Natomiast z TV jest troskę inna sprawa, wraz z wejściem dvb czyli cyfrowej obróbki obrazu rozpoczął się pęd z dużymi telewizorami  i tu już przy np 75" różnica między HD a 4K jest duża. Przy 14" chyba nikt nie zauważy różnicy. Ale są pewne granice które producenci stosują tylko w celach reklamowych.

Tak jest z odświeżaniem obrazu - oko ludzkie wyczuwa różnicę do ~80Hz a powyżej tej wartości to jest sztuka dla sztuki.  Jak widzę w reklamie odświeżanie obrazu 800Hz to mi się śmiać chce no bo jak sprawdzić czy to prawda?

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Pogaduchy

@wscieklaewkanapisał(-a)

@wscieklaewka, raczej były poświęcone...to też homologacjaEmotikon: MrugającyEmotikon: Język

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Pogaduchy

@Piotrekk85Czy możesz mnie odblokować z użytkowników ignorowany?  

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33177
  • 41336
  • 1407

Pogaduchy

Nie.

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33177
  • 41336
  • 1407

Pogaduchy

Ostatnio na tym forum modnym słowem jest "empatia". Warto czasem pomyśleć co czuje druga osoba...
Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Pogaduchy

Jeśli chcesz zwrócić komuś uwagę, zrób to kulturalnie, najlepiej poprzez PW

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 2060
  • 6136
  • 109

Pogaduchy

@wscieklaewka, a gdzie ten sklep, w którym słuchawki nabyłaś? Przypadkiem nie na... Żwirki i Wigury? 😛 https://goo.gl/maps/jGH5dAMeev62

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 1067
  • 1686
  • 7

Pogaduchy

@Anonimnapisał(-a)

@wscieklaewkanapisał(-a)

@wscieklaewka, raczej były poświęcone...to też homologacjaEmotikon: MrugającyEmotikon: Język

A na pewno miały błogosławieństwo 😄

To było jeszcze przed pierwszymi próbami 4K, ze 2-3 lata temu: w sklepie koleś kupuje w sklepie telewizor FHD, 55 cali i pyta sprzedawcy, czy mają anteny do odbioru FHD? Bo on ma teraz w domu tylko taką zwykłą, siatkową. Sprzedawca nawet nie mrugnął, tylko potwierdził, że mają i pokazał mu takie dwie z napisem na opakowaniu, że odbiera także FHD 😉 Kupił... Zresztą na aledrogo pełno takich ofert, wystarczy wpisać "antena full hd" 🙂