- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 4.0
@j131 taki trochę offtop, widzisz dlatego czasem wole ściągać z w*******, gdzie film jest przerobiony z Blu-ray czy innych nośników, jeżeli chce naprawdę 4K, a nie, to co pokazują na streamingach, to niestety ściągam, film ponad dwugodzinny potrafi mieć 150 GB, krótsze z 60-80 Gb. I na moim 55" TV widać różnicę. Wiem, że nie wolno, ale... Abstrahując — kiedyś chciałem oglądnąć film "Gierek" w Netflixie chyba zaraz jak się pojawił. Włączam tylko HD i dźwięk tragiczny. Więc kupuję VPN i nie pamiętam, jak mi się to udało, wykupiłem amerykańskiego Netflixa — VPN 12 $, amerykański Netflix 20 $ = 32 $ - tak średnio wyszło 138 zł — gdy u nas był Netflix z 4 K za niecałe 60 zł. Ale tam wersja 4K, dźwięk bez porównania, napisy w 10 językach i tyleż wersji językowych. I to było prawdziwe 4K i dźwięk przestrzenny — no ale różnica w cenie, raz tylko zaszalałem. I potem się dziwią, że nazwijmy to, po imieniu ludzie ściągają piraty — jak mam porównanie w opłacanym drogo Netflix Premium chyba 75 zł, nie wiem, bo mam w pakiecie, a niestety za 35 zł przez cały miesiąc mogę oglądać to samo w naprawdę super jakości — i to Netflixowe 4K a moje 4K - trzeba obejrzeć, żeby naprawdę zobaczyć różnicę. Nie wiem, dlaczego Netflix US różni się od Netflixa PL. Sorry za offtopa.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 4.0
Ale za bardzo czasu na to nie mam, zarobiony jestem.
- « Poprzedni
- Następny »