Nie można wyświetlić tego widżeta.

Pogaduchy 3.0

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 456
  • 3918
  • 20

Pogaduchy 3.0

Oj zgodzę się  Rozłąka dobrze robi. W tym roku przed nami 7 rocznica małżeństwa. Więc przed nami syndrom 7 roku. 

Jeśli chodzi o powiedzenie. To jeszcze jak wcześniej miał dłuższe projekt to tak. Ale tu już widzę, że raczej będzie słabo. 

Po 17 godzinnej podróży jak wczoraj dotarł do hotelu, trochę się odświeżyć. I na fabrykę. Jak to niego dzwoniłam jego wieczorem to nadal był w pracy. Dziś też. Ogólnie na delegacji 70 godzin w tygodniu to nic dziwnego. Czy pracy po 7 dni w tygodniu (a tak to się zanosi). W latach jak dużo jeździł (nawet pół.roku w skali roku był na wyjazdach) potrafił zrobić 800 nadgdzin. W tej firmie nie raz kodeks pracy robi za papier toaletowy. 

Jak sam mówi. Jak ma dzień wolny to czasem ma po prostu ochotę odpocząć.  

Zespół Nasz Orange
  • 287
  • 4390
  • 20

Pogaduchy 3 0

@Citi2017 napisał(-a)

@Michał Podkopuje ciebie do żony 🤣 

Nie wierzę, przecież nie jesteś taki co by kolegę z forum wydał 😋

@Kimiriko ja też dzisiaj słomiany wdowiec, więc jest czas żeby trochę poczytać i poklikać na forum.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 20064
  • 58015
  • 787

Pogaduchy 3 0

@Michał zakładam, że jako przyjemność, niż praca 🤔

Zespół Nasz Orange
  • 287
  • 4390
  • 20

Pogaduchy 3 0

Jedno nie wyklucza drugiego, więc łączę to ze sobą 😉

Zespół Nasz Orange
  • 2994
  • 12721
  • 151

Pogaduchy 3 0

Mam taką małą ciekawostkę z obszaru AI! 😎

Audioteka poszła w zastąpienie prawdziwego lektora: https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/gaming-na-gieldzie-audioteka-sztuczna-inteligencja. Sami możecie odsłuchać próbkę i ocenić, czy taki głos nadaje się do słuchania 🔉
Trochę to przerażające tak swoją drogą. 😯

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2369
  • 11327
  • 94

Pogaduchy 3 0

Wzięli przykład z filmów dostępnych do pobrania poza platformami streamingowymi. Tam też lektora generuje AI na podstawie napisów. Podobno całkiem skutecznie.

Zespół Nasz Orange
  • 2994
  • 12721
  • 151

Pogaduchy 3 0

Co prawda nigdy nie oglądałem filmu z takim lektorem (być może napotkałem na coś takiego w sekcji Shorts na YouTubie), ale myślę, że ten z Audioteki to jednak jest z nieco innej ligi. Tam jegomość mówi w taki sposób, jakby brał co jakiś czas delikatny oddech - brzmi po prostu nieprawdopodobnie ludzko, ale jednocześnie perfekcyjnie. 😏

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2353
  • 8983
  • 33

Pogaduchy 3 0

no co wy, przecież sztuczny lektor nie pojawił się za sprawą AI. Nie pamiętacie tego hiciora? To czego można oczekiwać dziś, to np. wybrać głos: damski, męski, wysoki, niski,spokojny, agresywny, usypiający, głos czyjś, głos mój własny.

Zespół Nasz Orange
  • 2994
  • 12721
  • 151

Pogaduchy 3 0

Tego hitu to nie widziałem na oczy 😁

Oczywiście nie miałem na myśli translatorów i sztucznych lektorów, funkcjonujących już od paru ładnych lat.
Warto odsłuchać choćby próbki tego audiobooka i będzie wszystko jasne, jakie różnice mam tutaj na myśli - intonacja, barwa głosu itd. AI po prostu wniosła to... na całkiem inny poziom. 📈

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2369
  • 11327
  • 94

Pogaduchy 3 0

@Wiktor Przy wspomnianym przez Ciebie lektorze (odsłuchałem) ten z YT brzmi jak robot.