- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 3.0
@slav72 , no to dla odmiany dzisiaj była modra kapusta ze sznyclem (karbinadle)😀 A jak dożyję jutra, to będą tradycyjnie królowały kotlety i na deser ciasta domowego wypieku😊
Cierpliwość i pedanteria plus wszystko na oko, to przepis idealny😀
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 3.0
@bronzub u nas w rodzinie nazwa "karbinadle" też się przewija ale tak są ochrzczone mielone.
PS.
Przy okazji to tak a propos dworca PKP w Gdańsku, wczoraj odebrałem znajomych i przechodząc przez główne wrota pan krzyczy do nas żeby uważać bo on świeżo robił uszczelnienie progu, poza tym kilka pomieszczeń jest jeszcze w stanie surowym niedokończonym więc po kiego to huczne otwarcie jak zabytek nadal w remoncie...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 3.0
@slav72 tradycja otwierania niedokończonych inwestycji ma już parę lat, np na stadionie narodowym byłem na dwóch takich otwarciach, ale z tego co pamiętam bylo ich więcej.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 3.0
@slav72napisał(-a)@bronzub u nas w rodzinie nazwa "karbinadle" też się przewija ale tak są ochrzczone mielone.
PS.
Przy okazji to tak a propos dworca PKP w Gdańsku, wczoraj odebrałem znajomych i przechodząc przez główne wrota pan krzyczy do nas żeby uważać bo on świeżo robił uszczelnienie progu, poza tym kilka pomieszczeń jest jeszcze w stanie surowym niedokończonym więc po kiego to huczne otwarcie jak zabytek nadal w remoncie...
Bym ci wyjaśnił ale za poruszanie spraw politycznych i tak ten post by wyleciał 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 3.0
@bluesmanniaki Ty nic mi nie musisz wyjaśniać 😉, ja to wiem dobrze, pytanie zadałem retorcznie...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 3.0
@bluesmanniaki i @slav72 , tyka, oj tyka ta polityka😀 Ktoś się o nią potknie, ktoś jej nawtyka, że aż oczy bolą od błota, którym się obrzucają🙄 A na zewnątrz pada sobie deszczyk. Czytałem, że w Olsztynie noc była nieprzespana. Prawda to @Piotrekk85 ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz