Nie można wyświetlić tego widżeta.

Pogaduchy 3.0

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2698
  • 14358
  • 71

Pogaduchy 3.0

@Michał  projekt z internetu i po kosztach materiału, zadaszone jest i można posiedzieć 😎

Drzewa mało się spala i bardzo fajna rzecz, choć ten projekt duży jest, gro robi bez piekarnika, ten jednak przydatny 😎

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 6581
  • 16607
  • 89

Pogaduchy 3.0

@Michał to masz dużo wiedzę 😋 @Piotrekk85  musimy coś Michałowi na psocić 😂 nie ma Kingi cóż mamy Michała 😁

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 1699
  • 13716
  • 2

Pogaduchy 3.0

@slav72 , mnie reumatolog naciskał na "reperację" obu kolan, ale wybiłem mu to z głowy. Co prawda, wstrzykiwanie też jest kosztowne, ale mniej uciążliwe i są także sanatoria. Spacery wokół tężni w Ciechocinku i inne zabiegi są bezbolesne. Rehabilitacja z bólami po "wymianie" jest zależna od wielu czynników i nie każdemu służy.

@IreneuszCD , to świniaka na spółkę można u Ciebie uwędzić? 😀 Byłem młodszy, to wędziło się w wędzoku opalanym drewnem ze śliwy węgierki, albo jabłoni z dodatkiem jałowca. Dwa razy w roku na oba święta to była niepisana tradycja. Woniało, jak mawia Remigiusz Rączka w tv, na całą okolicę😀

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 7197
  • 29508
  • 271

Pogaduchy 3.0

@bronzub  jestem pod stałą opieką ortopedy i reumatologa od 12 lat, zabiegi rehabilitacyjne i sanatoryjne wykonywane na bieżąco, moje schorzenia nie wynikają jednak z naturalnego zużycia stawów lecz z poważnego wypadku w pracy właśnie 12 lat temu, a i to nie pierwsza moja operacja lecz już 4 w przeciągu tych lat (z tym że pierwszy raz zdecydowałem się na oba kolana naraz). Nie jestem więc "świeżakiem" w tych sprawach 😉

• 1699
  • 13716
  • 2

Pogaduchy 3.0

@slav72 , tym bardziej życzę Ci zdrowia, bo kto nie "łaził" po szpitalach, ten i tak nie zrozumie😊 Mnie "poskręcało" jakieś 20 lat temu i sterydy ruszyły lawinę dodatkowych kłopotów zdrowotnych. W pracy też z kumplami trzymało się sztamę, więc siła złego na jednego, to nie wina jednego czynnika. Mądry Polak po szkodzie😊 

• 2698
  • 14358
  • 71

Pogaduchy 3.0

@bronzub wędzę owocowym drzewem, bez jałowca, bo ten syf robi z produktów, smolisty dym i nie polecam stosować.

• 1699
  • 13716
  • 2

Pogaduchy 3.0

@IreneuszCD , to mam kupować pół świniaka?😀 Tęsknię za swojskimi wyrobami i klimatami😀

• 2698
  • 14358
  • 71

Pogaduchy 3.0

@bronzub tam połówki świniaka nie włożysz, wędzę kiełbasę brata produkcji i szynkę 😉

Czegoś takiego w sklepie nie kupisz, zero chemii 😉

• 1699
  • 13716
  • 2

Pogaduchy 3.0

Wiem @IreneuszCD , bo sam zbijałem świniaki z własnej hodowli. Myślałem jedynie o poćwiartowaniu tej połówki na to, co można uwędzić 😀 Mogłaby by być nawet kiełbasa z nutrii i świniaka, po bajcowaniu, nie wspominając o innych kawałkach. Propozycja brata ma priorytet😀

• 2698
  • 14358
  • 71

Pogaduchy 3.0

Mięso z nutrii średnio mi pasuje, hodowla taka sobie, to już lepiej smakowały króliki 😉

Tylko teraz to taty nie ma, kto się tym zajmie, jak mnie w domu nie ma, 85 letnia mama raczej nie, odciążam ją od obowiązków, brat w hurtowni kupuje świeże mięso i kwestia przygotowania zostaje, zresztą hodowla domowa, to teraz drogi biznes i średnio się to opłaca.