- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
@ketrasaArtur a co pierwszy raz widzisz 🤪 @Piotrekk85 ktoś tu za Biuro śledcze otwiera 🤣
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
@Misiek62napisał(-a)😉 @bronzub jak to wszystkie, niedawno widziałem u siebie banknot 200 zł 😉 więc chyba nie masz wszystkich, które NBP wypuścił... 😜
@Misiek62 , miałem tylko na myśli banknoty dwustuzłotowe, które ja posiadam i wszystkie są wybite w mennicy w 2015r. Większego nominału jeszcze nie trzymałem w ręce, ani z obecnego roku, a jedynie dwuzłotówka mnie zaintrygowała. Klepią równo, a wnuki co na to powiedzą?😊
@slav72 , oj tam! Wogóle widziałeś "bogacza?😂 Mój kolega z dawnej pracy pokazał mi plik banknotów, których w życiu na oczy nie widziałem, a sam jednemu żyrowałem 200tys. na budowę domu! Jak do mnie to dotarło, to mówiłem sobie, że do końca życia nie spłaciłbym jako żyrant, gdyby kolega się zmył na tamten świat, albo nie spłacał. Ale przyszła denominacja i za jednym pociągnięciem spłacił wszystko sam. Ja natomiast z kolegą solidarnie musieliśmy po ok. 2tys. ratami spłacać za nieuczciwego kolegę z pracy, a gdy komornik po rozprawie sądowej zaczął nam kapać co miesiąc po 20, czasem mniej złociszów z groszami, to temu koledze się zmarło z przepicia. Ot, takie jest życie "bogacza"😋
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
Większego nominału jeszcze nie trzymałem w ręce, ani z obecnego roku, a jedynie dwuzłotówka mnie zaintrygowała. Klepią równo, a wnuki co na to powiedzą?😊
Cóż, miałem okazję przez chwilę potrzymać w ręce ze 2 banknoty po 500 zł...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
@Aśka_M i @slav72 , dopóki przed denominacją sam nie zarabiałem milionów, to zawsze kojarzyło się mi z powiedzeniem: "że pierwszy milion trzeba ukraść" 😀 A tu proszę, całkiem otwarcie pochwalił się sam, ten nasz (jak na razie) jedyny milioner-kolekcjoner😊 Qrcze, szkoda mi było zostawić do kolekcji 200 tysiaków bez zabezpieczeń, za to łapówki w szpitalu dawało się po ( o ile mnie pamięć nie myli) po 20 tysiaków, gdy byłem pacjentem i szeptem na ucho fama taka szła 😁 Chwilę po denominacji trzymałem 50 ze Świerczewskim i stówę z Waryńskim, ale poszły, tak samo jak piątka z rybakiem. Najwięcej w swojej kolekcji miałem monet dziesięciozłotowych z różnymi wizerunkami. Zostawiłem jedynie różne nominały groszy i ostatnio wyczytałem że z 1973r nominał 10gr wart był na aukcji 24 tys.😊 Byłem też osobiście świadkiem interesu życia pewnego kolekcjonera na miejskim targowisku, gdzie gościu nie świadom wartości klasera, niemal za bezcen pozbył się swojego bogactwa. To się nazywa biznes! 😀
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
@Aśka_M , @bronzub te banknoty to tylko ułamek kolekcji w której posiadam nieskromnie mówiąc wszystkie nominały banknotów i monet z przed denominacji, po denominacji i trochę wydanych okazyjnie oraz numizmaty przedwojenne i powojenne. Tu taka ciekawostka kolekcjonerska (zwróćcie uwagę na nominał 🤑)
Co do milionerów @bronzub to też byłem w gronie zarabiających "ciężkie miliony", ale to było "dawno i nieprawda" 😁 (jak mawiają)...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
@bronzubnapisał(-a)
...
banknoty dwustuzłotowe, które ja posiadam i wszystkie są wybite w mennicy
...
Raczej wątpię. Banknoty drukuje PWPW a nie Mennica. Mennica to monety.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
Taka ciekawostka, T-Mobile wprowadza Voice over 5G. Jako drugi na świecie - TELEPOLIS.PL ,ciekawe kiedy u nas w Polsce będzie prawdziwe 5G i który operator będzie wtedy pierwszy z tą usługą 🤔