- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
@slav72 100 lat na NO? Co ja bym mógł doradzić za tyle lat? Chyba wymianę implantu od przekazu telepatycznego..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
@j131napisał(-a)
@slav72napisał(-a)Myślałem że nic już mnie nie zaskoczy w tym kraju, a tymczasem Parafia w Mrągowie modli się o zniszczenie wież 5G - TELEPOLIS.PL widać że zacofanie sięga zenitu 🤣 🤣 🤣
Odrobina sceptycyzmu by się przydała także w powtarzaniu i komentowaniu "takichnjusów".
Telepolis.pl:
"W trwającym tygodniu oprócz standardowych intencji mszy świętych (np. za parafian, w intencji zmarłych, msze ślubne czy też za Polskę) znajdziemy intencję o unicestwienie urządzeń i wież nowoczesnej technologii 5G. Msze w tej intencji odbywają się codziennie."
Sugeruje więc, że ta parafia jakoś sama z siebie dąży do unicestwienia czyjejś własności. Nie podaje też odnośnika do źródeł. To w sumie podpada pod naruszenie etyki dzienniarskiej.
Tymczasem na stronie przywołanej parafii nic takiego na dziś nie ma, kto chce może sprawdzić.
Nie chcę nikogo tu bronić ale intencje mszalne są zamawiane przez konkretnych ludzi... nie przez parafię. Generalnie to bardziej Telepolis.pl tu przegina niż parafianie z Mrągowa.
@j131 nie ma ale było i po publikacjach nie tylko na telepolis.pl usunięto
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
@slav72napisał(-a)
@agat13napisał(-a)@slav72 100 lat na NO? Co ja bym mógł doradzić za tyle lat? Chyba wymianę implantu od przekazu telepatycznego..
@agat13 człowiek uczy się całe życie, więc im starszy tym mądrzejszy 😀
@slav72 Uważasz, że mając 155 lat bede geniuszem??? Ależ mądry umrę..tylko żebym nie zapomniał...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
@j131napisał(-a)Nie chcę nikogo tu bronić ale intencje mszalne są zamawiane przez konkretnych ludzi... nie przez parafię. Generalnie to bardziej Telepolis.pl tu przegina niż parafianie z Mrągowa.
w tym momencie usprawiedliwiasz zachowanie kleru
i co z tego ze przez konkretnych ludzi?
ale to nie kowalski prowadzi msze i to nie kowalski mowi ksiedzu co ma mowic.
tak czy inaczej jedni warci drugich. szkoda tylko ze tych kowalskich jest jeszcze tak sporo i ze nie maja własnego rozumu.
AMEN
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
@slav72Rzeczywiście nie ma 5 G intencji na stronie parafii. Tak w ogóle wszelkiego rodzaju destrukcyjne intencje są niechrześcijańskie.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
@PARANOJAwbrew pozorom w pełni podzielam Twoje ubolewanie nad powszechnością ludzkiej głupoty. Ale bądźmy realistami: podgrzewanie nastrojów jej pokładów nie zmniejszy.
W tym konkretnym wypadku gdyby portal rzeczowo przedstawił problem, napisał kiedy i na jakiej stronie się te problematyczne intencje mszalne pojawiły zamiast szermować hasłami z premedytacją drażniącmi "stronę przeciwną", nie byłoby się do czego doczepić i możnaby jedynie pogratulować wytropienia i napiętnowania nagannych zachowań niektórych parafian tudzież władz pewnej parafii. Mam nieodparte wrażenie, że raczej nie na przekazie a na liczbie kliknięć im zależało, zgodnie z zasadą że sensacja bardziej popłaca niż rzetelna informacja. I tylko o to mi chodziło, nie o usprawiedliwianie kogokolwiek.
Skoro imputujesz mi nieco inną motywację, to czuję się też zobowiązany do wyrażenia własnego zdania w rzeczonej sprawie, tak żeby nie było wątpliwości kogo i z czego chcę lub nie chcę usprawiedliwić. IMHO te intencje mszalne nigdy nie powinny były zostać zaakceptowane przez przyjmującego je urzędnika parafialnego i bardzo dobrze się stało że zostały zdjęte (?) ze strony internetowej. Mam nadzieję że zostały także zdjęte z nabożeństw, bo tak jak napisał @andrzej1441 odprawianie nabożeństwa w takiej intencji byłoby co najmniej niewłaściwe. Ba, powiedziałbym nawet że podpadałoby to pod bluźnierstwo.
Zwróć uwagę na tryb warunkowy - nie uważam tematu za na tyle istotny, żeby dogłębnie sprawdzać wiarygodność całej tej historii.
PS. U mnie w parafii anteny komórkowe wiszą na dzwonnicy. Nawet masztów nie trzeba było budować bo dzwonnica naprawdę wysoka.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz