- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
@Citi2017 może się to wydać śmieszne - o czym nie wiedziałem wcześniej, albo co terminuje jako ciekawe i nowe z mojej perspektywy - śmiało, jeśli bardzo chcesz wiedzieć - możemy pogadać na priv o tym
Wszystkim dobrego dnia, nowych inspiracji i trzymajcie się zdrowo.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
@Banan9292 napisał(-a)
Jak zwykle - za wcześnie pochwaliłem. Przed chwilą w Warzone zacząłem mieć mega utratę pakietów, na poziomie nawet 84% (sic!). Później spadło do 10-20% ale nadal nie było grywalnie.
Jednak AMS-IX w T-Mobile - to jest to 😄
Ja już nawet nie liczę że mi dropnie Valorant. Nigdy nawet nie dostałem skrzynki z Majora CSGO, a zostawiałem streamy włączone, od 2 dni mam streama odpalonego z Valoranta i też nic, dziś na noc zostawiłem, też nic.. A znajomy odpalił streama na 2h i mu dropnelo.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
@-brtk- napisał(-a)
Ja już nawet nie liczę że mi dropnie Valorant. Nigdy nawet nie dostałem skrzynki z Majora CSGO, a zostawiałem streamy włączone, od 2 dni mam streama odpalonego z Valoranta i też nic, dziś na noc zostawiłem, też nic.. A znajomy odpalił streama na 2h i mu dropnelo.
Mi dropnęło w nocy 8 kwietnia 😄 I tak raczej nie będę grał bo gra mi się niezbyt podoba.
_______
* Wpis został przeniesiony z tematu Porównanie oferty z konkurencją + poddany edycji - moderator Kinga
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
@-brtk- napisał(-a)
To kwestia szczęścia @-brtk- . Koledzy opowiadali podobnie 😄
@SarahLynn napisał(-a)
Sama mam laptopa z 8GB ramu i naprawdę muszę go obciążyć mocno, żeby mi przymulił. A gram sporo, używam programów graficznych i jeszcze mnie nie zawiódł pod względem wydajności
@SarahLynn, a w co grasz? 8GB to teraz nie jest tak dużo dla gier.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
Dziś RAM tani jak barszcz, kto gra składa na 16GB minimum, tak poza tym RAM karty graficznej i mocny jej procesor, się liczy w grach, to często słabe ogniwo skladaczy, dobry PC musi mieć wszystko naj, Laptop moim zdaniem do grania się nie nadaje, mocarny jest piekielnie drogi i trudno go zmodyfikować bardziej, PC daje duże pole do popisu i modernizacja jest tańsza 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
W laptopie czasem ciężko wymienić ram, ale jak go braknie, to zawsze można skorzystać z chociażby GeForce Now i grać w chmurze, sam na wyjazdach czasem korzystam, wtedy nie ma problemu 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
Fakt, 8gb do gier to dzisiaj nic. Jak kupowałem kompa w 2017 to wolałem dorzucić do lepszej grafy i procka a wziąć tylko 8gb ramu i kolejną kość dokupić później. Dzisiaj 16gb to absolutne minimum do gier, niedługo zalecane będzie 32 jak Sony wypuści PS 5 😄
I tak, nie ma co kupować gotowców, tylko samemu złożyć PC. Gotowce często mają słabo zbalansowane komponenty, np mocny procesor i przeciętna grafika. Komputer działa tak szybko jak jego najwolniejsza część 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
Głównie GTA V na ultra z cięższych gier, ale bez problemu najnowszy NFS, czy nawet RDR2(oczywiście nie na ultra, to jest bodaj najbardziej wymagająca gra). Praktycznie 90% gier które mi się przewinęło przez laptopa miało ustawienia do najmniej wysokie, bardziej niż RAM cierpi moja karta graficzna - GTX 1080, GTX 1660 już byłoby lepszym wyborem. Ale trudno, sama wybrałam, promocja była, a ja bez laptopa na grafice komputerowej. Najbardziej tylko nie lubię stwierdzenia, że "przeglądarka się zawiesza przy 8GB ramu"
Edit:
Przy składaniu laptopa miałam wybór albo dać większy dysk SSD, albo większy RAM, więc wybrałam większy dysk, wymiana ram jest w dużej ilości laptopów możliwa, a też najtańsza, a dysk jednak zazwyczaj jest droższym wyborem.
😄