- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Piątek trzynastego - idealny dzień, by pomyśleć o cyberbezpieczeństwie! 🔐🍀
W powszechnie uważany za pechowy - piątek trzynastego - dzień, warto może spędzić go nieco inaczej i zadbać o cyberbezpieczeństwo 🔒 Za darmo możecie sprawdzić, czy Wasze hasło nie wyciekło dzięki usłudze Hasło Alert. Działa dla wszystkich, niezależnie od operatora! Więcej pod linkiem: https://cert.orange.pl/hasloalert/
#OrangeTeam oraz #NaszOrange poleca sprawdzić, czy z Waszymi hasłami wszystko gra 💪
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sprawdzę, czy moje hasła nie wyciekły 🤔 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dla mojego e-maila nie znaleziono wycieków w usłudze Hasło Alert 🤗
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na Firefoxie ok.
U mnie wynik pozytywny. Ale szczerze - te informacje są mało przydatne. Nie ma informacji z jakiego serwisu. Hasła są zbyt mocno wygwiazdkowane więc też ciężko się domyśleć o które chodzi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Moje wyciekły, ale chyba nie będzie tajemnicą że hasło które wyciekło brzmiało "password". Pierwszy raz kiedy w tej bazie sprawdzałem, ten sygnał był. I za każdym razem się pokazuje, ten sam oczywiście. Konta już nawet nie ma, nie mówiąc o zmianie hasła, a serwis i tak to zgłasza. Jakiś czas temu pamiętam ożywioną dyskusję z naszym zaprzyjaźnionym ekspertem od cyberbezpieczeństwa, bo to chyba jego dziecko, i niezbyt dobrze przyjmował krytykę. Rozwiązaniem na fałszywie pozytywne sygnały jest zarejestrowanie się w usłudze - dla tych którzy tego nie chcą zrobić, a kiedyś coś im wyciekło, usługa jest taką sobie opcją.