🥞 Tłusty Czwartek - gdy tradycja spotyka się z biznesem!

Zespół Nasz Orange
  • 3388
  • 14720
  • 73

Wszyscy dobrze wiemy, jaki dzisiaj jest dzień. Nie tylko AMA żyjemy - co oczywiste wielu z nas zajada 🍩 Zostawiam Was z tekstem od Igora z #OrangeTeam właśnie w temacie pączków:

5d2f9abf-ed44-4935-af55-fa3ce62230df.jpg

"Dziś w całej Polsce obserwujemy fascynujący fenomen społeczno-gospodarczy. 100 milionów pączków w jeden dzień - to nie tylko kulinarny rekord, ale prawdziwa lekcja logistyki i zarządzania łańcuchem dostaw! 📊

Jako pracownik Orange widzę w tym piękną metaforę naszej pracy. Tak jak piekarze przygotowują się miesiącami do tego jednego dnia, my codziennie przygotowujemy naszą sieć na momenty szczytowego obciążenia - święta, koncerty, wielkie wydarzenia sportowe.

Tłusty Czwartek to doskonały przykład tego, jak tradycja 52 dni przed Wielkanocą może napędzać całą gospodarkę. Piekarnie pracują nocami, logistycy planują dostawy, a my w Orange zapewniamy, że każde zamówienie online dotrze na czas!

Ciekawostka biznesowa: średnio każdy Polak zjada dziś 2-3 pączki. To poziom konsumpcji, który pokazuje siłę polskich tradycji i ich wpływ na rynek.

A czy wiecie, że według ludowych wierzeń, kto nie zje dziś pączka, może mieć pecha w biznesie przez cały rok? 😉

Jako część #OrangeTeam życzę wszystkim słodkiego Tłustego Czwartku i udanego roku biznesowego! Bo tradycja to fundament, na którym budujemy przyszłość.

Ile pączków zjedliście dziś Wy?"

#TłustyCzwartek #Tradycja #Business #OrangeTeam #Kultura #Polsce

4 ODPOW. 4

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 22087
  • 65549
  • 876

Wczorajszy dzień, to 6 pączków 🤗 🍩

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 638
  • 3386
  • 9

Ja 0 pączków

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 4005
  • 18931
  • 96

Ja tylko 4 😞 Za rok będzie więcej 💪

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 447
  • 2253
  • 4

@ketrasaArtur  Gratulacje 🤝 ja żadnego nie zjadłem 👌