Nie można wyświetlić tego widżeta.

Co to znaczy, że smartfon 📱 jest wydajny?

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6386
  • 26133
  • 216

@pirenej 

Pewnie sprzętowe uszkodzenie. Może być trywialne, np. antenka się poluzowała a może chip poszedł się paść. Najłatwiej pewnie byłoby naprawić poluzowane gniazdko, choć to wymaga lutowania.

W pandemii miałem więcej czasu na takie hobby, teraz została mi z tego sterta szybko starzejących się telefonów w różnym stanie rozkładu (niektóre całkiem fajne, na pewno ich nie wyrzucę), ale czasu nie ma żeby się nimi zająć. Może przy następnej pandemii.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2320
  • 8815
  • 33

@atlas_cudownapisał(-a)

Moduł BT i WIFI zwykle obsługuje jeden chipset, który pewnie padł. Zawsze możesz spróbować podłączyć ethernet pod USB 🙂

tak sobie padł, bo nie był pod prądem dwa lata? To nie opel ani toyota. USB potrzebuję do permanentnego zasilania, jak to ba być zegarek, a gmerać w porcie nie chcę, bo wyluzowany jest i jedyne co można, to jakoś zagnieść wtyczkę, żeby kontaktowała, ustalić i nie ruszać. Choć może ... puśćmy wodze: jak rozgałęzić micro usb na power+ethernet?

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6386
  • 26133
  • 216

@pirenejnapisał(-a)

...

tak sobie padł, bo nie był pod prądem dwa lata? To nie opel ani toyota. USB potrzebuję do permanentnego zasilania, jak to ba być zegarek, a gmerać w porcie nie chcę, bo wyluzowany jest i jedyne co można, to jakoś zagnieść wtyczkę, żeby kontaktowała, ustalić i nie ruszać. Choć może ... puśćmy wodze: jak rozgałęzić micro usb na power+ethernet?

No mógł go jakiś promień kosmiczny trafić. Albo coś nie kontaktuje. Po rozebraniu tych urządzeń w środku najczęściej widok jest opłakany. A porty USB to w ogóle katastrofa. Czasem pomaga delikatne wygrzebanie z nich tego filcu pensetą. Pod lupą wyglądają tak, że nie należy tego oglądać po obfitym posiłku.

Co do rozgałęziania to są dwa problemy. Jeden to czy w ogóle ten android to obsługuje. Jeśli obsługuje, to jest nadzieja bo przecież (to po drugie) np. zasilacze do Chromecast mają taki myk (wejście na regularny eternet), a do urządzenia wchodzą przez USB.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2320
  • 8815
  • 33

... to powracając do tematu: że smartfon jest wydajny, znaczy że się kupę kasy nań ... wydaje! ... tak mi się wydaje.