- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
VoLTE Samsung Galaxy S25 Ultra
Cześć @tidus
Oprócz wskazówek, które wskazali koledzy w powyższych postach to jest jeszcze jedna metoda aby sprawdzić czy usługa VoLTE działa na smartfonie/talefonie. Możesz sprawdzić podczas połaczeń/rozmów jeśli widzisz na ekranie HD+ przy sieci Orange, to oznacza aktywne połączenie VoLTE. HD+ = VoLTE
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam tylko HD, a nie HD+ podczas połączenia.
Drugi telefon to S23 z włączona opcją w menu VoLTE. Oba telefony w sieci Orange Flex.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Podczas rozmowy masz na wyświetlaczu LTE czy 3G?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@tidusnapisał(-a)Mam tylko HD, a nie HD+ podczas połączenia.
Drugi telefon to S23 z włączona opcją w menu VoLTE. Oba telefony w sieci Orange Flex.
To bez znaczenia. HD jest dostępne dla VoLTE . Poza tym pamiętaj, że obie strony muszą spełniać standard. Więc jeżeli masz HD a nie HD+ to ,. możliwe że osoba po drugiej stronie nie nawiązała połączenia HD+. W każdym razie, już nie doszukuj się problemów. HD czy HD+ to prawie to samo. HD + to po prostu rozszerzenie standardu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@tidus z jakiej dystrybucji masz telefon? Spotkałem się z wersją Samsunga z dystrybucji PLAY, gdzie VoLTE nie działało w sieci Orange, mimo, że jest wspierane.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@tidus więc brandu operatora nie ma, powinien zadziałać. Jak u mnie na Samsungu nie działało VoLTE, to dostałem podpowiedź od operatora, aby przywrócić ustawienia fabryczne i na nowo uruchomić telefon.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArtur Ale z tego co pisze autor tematu, to VoLTE działa. Z resztą operator, mu wymusił tę opcję. W ostatnimi czasie to dość częsta praktyka, że nie da się tego wyłączyć.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jutro jeszcze sprawdzę między dwoma innymi samsungami na których działa napewno VoLTE ( oba również we Flexie )
Zobaczymy...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam S25 Ultra i każdy kto ma, to łatwo zauważy, że w Androidzie 15 i OneUI 7 większość ikon z górnego panelu/belki została ukryta i nie wyświetla się.
Tak też jest z ikoną połączenia VoLTE, w sieci Orange nie wyświetla się, jednak tak jak już tu było wspomniane, że połączenie HD/HD+ = VoLTE..
Polecam przejrzeć wątek innego forum, tam też jest o tym mowa (od postu ok. 254)..