Nie można wyświetlić tego widżeta.

VoLTE Samsung Galaxy S25 Ultra

Poziom 34, Ekspert Galaktyczny
  • 2759
  • 11413
  • 112

Cześć @tidus 

Oprócz wskazówek, które wskazali koledzy w powyższych postach to jest jeszcze jedna metoda aby sprawdzić czy usługa VoLTE działa na smartfonie/talefonie. Możesz sprawdzić podczas połaczeń/rozmów jeśli widzisz na ekranie HD+ przy sieci Orange, to oznacza aktywne połączenie VoLTE. HD+ = VoLTE

Pozdrawiam 🙂

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 8
  • 28
  • 0

Mam tylko HD, a nie HD+ podczas połączenia.

Drugi telefon to S23 z włączona opcją w menu VoLTE. Oba telefony w sieci Orange Flex.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2960
  • 7752
  • 198

Podczas rozmowy masz na wyświetlaczu LTE czy 3G?

Poziom 23, Odkrywca Przestworzy
  • 1084
  • 4501
  • 19

@tidusnapisał(-a)

Mam tylko HD, a nie HD+ podczas połączenia.

Drugi telefon to S23 z włączona opcją w menu VoLTE. Oba telefony w sieci Orange Flex.

To bez znaczenia. HD jest dostępne dla VoLTE . Poza tym pamiętaj, że obie strony muszą spełniać standard. Więc jeżeli masz HD a nie HD+ to ,. możliwe że osoba po drugiej stronie nie nawiązała połączenia HD+. W każdym razie, już nie doszukuj się problemów. HD czy HD+ to prawie to samo. HD + to po prostu rozszerzenie standardu.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 20254
  • 58588
  • 795

@tidus z jakiej dystrybucji masz telefon? Spotkałem się z wersją Samsunga z dystrybucji PLAY, gdzie VoLTE nie działało w sieci Orange, mimo, że jest wspierane.

• 8
  • 28
  • 0

@ketrasaArtur Telefon zakupiony w MediaExpert

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 20254
  • 58588
  • 795

@tidus więc brandu operatora nie ma, powinien zadziałać. Jak u mnie na Samsungu nie działało VoLTE, to dostałem podpowiedź od operatora, aby przywrócić ustawienia fabryczne i na nowo uruchomić telefon.

Poziom 23, Odkrywca Przestworzy
  • 1084
  • 4501
  • 19

@ketrasaArtur Ale z tego co pisze autor tematu, to VoLTE działa. Z resztą operator, mu wymusił tę opcję. W ostatnimi czasie to dość częsta praktyka, że nie da się tego wyłączyć.

• 8
  • 28
  • 0

Jutro jeszcze sprawdzę między  dwoma innymi samsungami na których działa napewno VoLTE ( oba również we Flexie )

Zobaczymy...

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 224
  • 631
  • 5

Mam S25 Ultra i każdy kto ma, to łatwo zauważy, że w Androidzie 15 i OneUI 7 większość ikon z górnego panelu/belki została ukryta i nie wyświetla się.

Tak też jest z ikoną połączenia VoLTE, w sieci Orange nie wyświetla się, jednak tak jak już tu było wspomniane, że połączenie HD/HD+ = VoLTE..

Polecam przejrzeć wątek innego forum, tam też jest o tym mowa (od postu ok. 254)..

Galaxy S25 ultra - pytania do użytkownika, uwagi i opinie. - Forum Android.com.pl - dyskutujemy o te...