- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Spróbujmy VoWiFi w Flex!
@fwitkowski171 Dzięki za info. Zapomniałem o tych kodach a post czytałem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Spróbujmy VoWiFi w Flex!
Z vo wifi korzystam od dawna. Od niedawna jestem we Flex i największa niemiła niespodzianka jest taka, ze we flex za to trzeba płacić. W marcu byłem w USA i Meksyku... tradycyjnie na takich wyjazdach włączam tryb samolot i podłączam się do Internetu. W innych sieciach telefon zachowuje się jakby był w Polsce. We Flex pobiera minuty z roamingowego pakietu minut. Była to dość niemiła niespodzianka, która jak znów zacznę jeździć spowoduje, ze zmienię sieć.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Spróbujmy VoWiFi w Flex!
Kolejna sprawa to brak sms/mms w VoWifi. Tu moje zaskoczenie gdyż w T-Mobile nie ma z tym problemu jak i również za granicą VoWifi działa jak w Polsce. W Playu chyba też działa wszystko a w Skansenie Plusa nie wiedzą w salonie co to VoLTE / VoWifi, kompletnie obce im te technologie, pomimo mojego tłumaczenia i rozwijania skrótów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Spróbujmy VoWiFi w Flex!
@c24 Jeżeli dobrze zrozumiałem odpowiedź Konsultanta, to poza UE połączenia przychodzące po WiFi nie będą płatne. Jednak aby w ogóle były możliwe, konieczne jest wykupienie pakietu roamingowej.
Mimo wszystko bardzo dobrze że o tym napisałeś, bo chyba mało kto się spodziewa takiego zachowania. Niestety, Flex ma kilka idiotycznych rozwiązań, a to kolejne z nich.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Spróbujmy VoWiFi w Flex!
Wczoraj zaktualizował Huawei p20 mate lite poza Orange czysty i pojawiła się opcją Wifi Calling. Po przejściu miesiąc temu numeru z play do flex ta opcja była nie dostępna az do teraz. 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Spróbujmy VoWiFi w Flex!
Mam Xiaomi Redmi Note 8T wificalling w 90% działało ale czasami znikała ikona i tylko wylogowanie karty pomagało żeby znowu zaskoczyło co dla mnie skreśla taką usługę.
Ponadto wificalling oraz volte nie działa mi też w roamingu po za granicą kraju.
Śmieszna jest to że.gdybchcesz robić dobrze operatorowi i nie narażać go na koszty on ma to gdzieś
Zgłosiłem to na czacie i dostałem bana bo mam tel Xiaomi. Także jak ktoś ma tą markę to nie radzę zgłaszać problemów bo wyłączają na stałe. Żegnaj flex
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Spróbujmy VoWiFi w Flex!
Ta lista wspieranych telefonów nie jest aktualna i mój Mi Mix 2S wspiera obie te technologie, wszystko działa jak należy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Spróbujmy VoWiFi w Flex!
Może ktoś potwierdzić jak dokładnie działa VoWiFI w roamingu UE i poza? Czy jest to płatne, ściąga minuty z roamingu, etc.. 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Spróbujmy VoWiFi w Flex!
U mnie żeby Usługa działała w roamingu muszę być w trybie samolotowym i jednocześnie połączonym z WiFi. Poza tym nie ma żadnych dodatkowych opłat dzwonisz za darmo. Sms-y nie działają
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »