- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
RCS nie działa, kod stanu 3000
@ziom ta aktywacja potrafi trwać z 20 minut. Co później się wyświetla?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ziomnapisał(-a)Mam inne karty, ale używam tylko karty głównej, a na innych nie mam RCS.
Rozumiem, ale były przypadki, że jakieś usługi komunikacyjne nie działały prawidłowo, jeżeli w pakiecie były inne karty, przypisane do tego samego numeru. Reszta kart SIM to ten sam numer, ale data only?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Reszta kart ten sam numer z możliwością dzwonienia, ale to też nie powinno mieć żadnego wpływu. Używane były wszystkie trzy karty i RCSy działały bez problemu na telefonie z główną kartą.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Obawiam się że to może być problem... Może usługa próbuje się dopisać do innej karty SIM. Oczywiście tylko zgaduję. Nie jestem pewny jak działa RCE drugiej strony, ale obawiam się, że to może być przyczyną.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Myślę, że to nie to. W każdym razie zleciłem właśnie wymianę głównej karty SIM na nową. Sprawdzę jak przyjdzie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy Ty masz Orange Flex? Może na czas aktywacji zawieś na chwilę resztę kart?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ziom wyłącz rcs, wyjmij kartę i włącz telefon po 10 minutach. Jak złapie zasięg włącz rcs.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć @ziom
Jeśli chodzi o kod błędu 3000 odnośnie Wiadomosci Google w OnePlus 12 oznacza to, że usługa Wiadomości Google ma problemy z uwierzytelnieniem lub synchronizacją, zazwyczaj jest związaną z usługą Google Fi (nawet jeśli nie jest używana), która blokuje działanie RCS. Wyłączenie tej synchronizacji jest kluczem do rozwiązania problemu.
Spróbuj wykonać następujące czynności:
1. Sprawdź aplikacje i ustawienia:
- Otwórz Wiadomości Google
- Dotknij swojego zdjęcia profilowego następnie wejdź w Ustawienia wiadomości a pózniej w Czaty RCS.
- Jeśli zobaczysz opcję Spróbuj ponownie, kliknij ją.
- Upewnij się, że masz włączone Czaty RCS.
2. Zaktualizuj aplikacje:
- Przejdź do Sklepu Play i zaktualizuj aplikacje Wiadomości Google
3. Zatrzymaj synchronizację Google Fi jest to priorytet dla działania RCS
- W aplikacji Wiadomości Google, przejdź do Ustawienia > Czaty RCS (lub Ustawienia Google Fi/Ustawienia wiadomości).
- Wyłącz lub zatrzymaj synchronizację Google Fi. To jest często przyczyną problemów, nawet jeśli nie korzystasz z Fi na co dzień.
4. Ustaw domyślną aplikację:
- Upewnij się, że Wiadomosci Google są domyślną aplikacją do obsługi SMS/MMS na Twoim telefonie.
5. Uruchom ponownie urządzenie:
- Po wykonaniu tych kroków, zrestartuj swój OnePlus 12 i spróbuj ponownie włączyć RCS.
Daj znać czy udało się rozwiązać Twój problem. Bardzo częstym problem z RCS-em jest to jeśli synchronizacja Google Fi jest włączona to wtedy RCS nie będzie działać. Musisz wtedy zatrzymać synchronizacje Google FI tak jak wskazałem w pkt 3.
Pozdrawiam 🙂
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »