- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przesiadka z Orange na kartę do Flex dla Firm
Hey, oto pytania nowego (przyszłego) użytkownika Flex:
- Czy mogę wyłączyć kod PIN dla kart(y)?
- Czy mogę włączyć przekierowanie połączeń przychodzących?
- Będę potrzebował 1 fizyczną SIM i 1 eSIM. Czy mogę w dowolnym momencie przełączać która karta jest do połączeń głosowych i internetu, a która tylko do internetu? W jaki sposób będę to robił?
Z góry dzięki!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@cygNjfgQHznapisał(-a)Hey, oto pytania nowego (przyszłego) użytkownika Flex:
- Czy mogę wyłączyć kod PIN dla kart(y)?
- Czy mogę włączyć przekierowanie połączeń przychodzących?
- Będę potrzebował 1 fizyczną SIM i 1 eSIM. Czy mogę w dowolnym momencie przełączać która karta jest do połączeń głosowych i internetu, a która tylko do internetu? W jaki sposób będę to robił?
Z góry dzięki!
Zakładam że Flex w zakresie tych pytań działa tak samo na firmę jak i dla kont nie-firmowych.
-PIN karty można wyłączyć normalnie, to jest głębiej w konfiguracji telefonu/karty niż apka Flex sięga.
-nie znam odpowiedzi
-karty raz aktywowane do jednego celu takimi pozostają. Żeby zmienić przeznaczenie trzeba aktywować nową kartę. Rola karty jest określana w apce Flex, przy aktywacji karty, ani wcześniej ani później nie da się tego zrobić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ad.2. Tak, ale działają - podstawowe, standardowe przekierowania są dostępne sterowane za pomocą kodów MMI lub w ustawieniach połączeń w telefonie.
Ad.3. U siebie w aplikacji nie widzę przełączenia między kartą tylko do internetu a kartą do "wszystkiego". Podejrzewam, że można to obejść usuwając dodatkową kartę sim i zamawiając nową.
Może w uzupełnieniu napiszę, że jeśli raz zdezaktywujesz sim (tradycyjny czy elektroniczny), to trzeba mieć albo nowy nośnik albo nowy token do uwierzytelnienia. Jeśli myśląc o płynności myślisz o takim bezpośrednim działaniu, to może nie być to wbrew pozorom proste. Chyba, że nawiedziesz salon Orange i udać się zdobyć zapas kart sim do flex z kodem QR - i będziesz miał je pod ręką.