- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witajcie,
Potrzebuje Waszej pomocy. Chcę przenieść dwa numery z UPC do Flex. Obydwa numery zarejestrowane są na mnie. Do obydwu numerów chce skorzystać z oferty dodatkowych e-sim do smartwatch-y
Teraz pytanie, jak tego dokonać i co będzie korzystniejsze?
1. Przenieść 2 numery na siebie? Czy mając 2 numery w jednym koncie FLEX będę mógł do obydwu uruchomić dodatkową e-sim?
2. Przepisać w UPC drugi telefon na żonę (nie wiem nawet czy tak się da) i przenieść numery do FLEX na dwa oddzielne konta (ja założę swoje a żona swoje).
Z góry dzięki za pomoc 🙂
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
1. To zależy od Ciebie, łatwiej mieć wszystko na jedno nazwisko/PESEL.
Tak, dla każdego numeru - głównego i dodatkowego możesz dodać kartę-klona (również eSIM).
2. Cesja jest płatna w Play (dawnym UPC). Chyba, że ta stara oferta komórkowa ma taką pozycję w cenniku - zweryfikuj to w salonie Play.
Jeśli nie chcecie cesji - każdy z Was może osobno przenieść się do Flexa - oboje skorzystacie osobno z 3 miesięcy płatnych po 1 zł/mc przy użyciu kodu SIEMAFLEX. W razie czego numer żony może po tym czasie przejść na Twoje nazwisko - przy czym potrzebne będzie 50 zł aby to zrealizować.
Uwaga! Przy składaniu wniosku MNP jako operatora - dawcę podaj spółkę P4, gdyż to ona świadczy usługi dawnego UPC.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przeniesienie numerów z UPC do FLEX
Wychodzi trochę taniej.
Tylko pytanie czy żona chce byś ją kontrolował? 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Myślę że będzie bardziej zadowolona jak nie będzie się musiała zajmować osobiście płatnościami 😄
Czyli we Flex rodzina mogę mieć plan 75 GB za 35 zł + drugi numer za 15 zł i w ramach tego planu dodać do każdego numeru drugą karte e-sim? Czy to już będzie opcja z wyższego planu? Bo nie jest to do końca jasno wyjaśnione w ofercie 😛
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja żony jeszcze nie mam, ale dziewczynie dostępu do bilingów nie dam (i w drugą stronę) 🙃 w apce flex nie ma ale na czacie można zdobyć.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
1. To zależy od Ciebie, łatwiej mieć wszystko na jedno nazwisko/PESEL.
Tak, dla każdego numeru - głównego i dodatkowego możesz dodać kartę-klona (również eSIM).
2. Cesja jest płatna w Play (dawnym UPC). Chyba, że ta stara oferta komórkowa ma taką pozycję w cenniku - zweryfikuj to w salonie Play.
Jeśli nie chcecie cesji - każdy z Was może osobno przenieść się do Flexa - oboje skorzystacie osobno z 3 miesięcy płatnych po 1 zł/mc przy użyciu kodu SIEMAFLEX. W razie czego numer żony może po tym czasie przejść na Twoje nazwisko - przy czym potrzebne będzie 50 zł aby to zrealizować.
Uwaga! Przy składaniu wniosku MNP jako operatora - dawcę podaj spółkę P4, gdyż to ona świadczy usługi dawnego UPC.