Nie można wyświetlić tego widżeta.

Przekierowania na numer 500 111 333 - jak usunąć numery z ustawień przekierowań rozmów w telefonie ?

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 223
  • 627
  • 5

Przekierowania na numer 500 111 333 - jak usunąć numery z ustawień przekierowań rozmów w telefonie ?

Posiadam we Flexie 3 numery i na dwóch mam ustawione przekierowania na wskazany w temacie numer.
Nie mam nigdzie ustawionej Poczty głosowej i podejrzewam, że jest to usługa typu "Ktoś dzwonił".. 

Usługę tą kiedyś wyłączyłem poprzez czat, jednak numery w telefonie pozostały w ustawieniach w dalszym ciągu i nie mogę ich usunąć.

Zna ktoś na to jakiś sposób..?

21 ODPOW. 21

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 2610
  • 14019
  • 68

Przekierowania na numer 500 111 333 - jak usunąć numery z ustawień przekierowań rozmów w telefonie

Jeśli w telefonie nie masz ustawionych przekierowania ma pocztę głosową, to na czat flex zgłoś i to wyłączą 😎

Poprzez aplikację można pocztę głosową wyłączyć 😎

Poziom 34, Ekspert Galaktyczny
  • 2732
  • 11271
  • 110

Przekierowania na numer 500 111 333 - jak usunąć numery z ustawień przekierowań rozmów w telefonie

Hej @jarmk 

znalazłem taki poradnik ,,Jak wyłączyć przekierowanie połączeń" przesyłam linka https://techpolska.pl/jak-wylaczyc-przekierowanie-polaczen/ Masz to w skrócie:

1) Otworzyć aplikację Telefon.

2) Nacisnąć na trzy kropki w prawym górnym rogu ekranu, a później spośród dostępnych wariantów wybierz Ustawienia.

3) Z listy wybrać “Konta telefoniczne”, a następnie “Przekierowanie/Przekazywanie połączeń”.

4) Stuknąć w typ przekierowania, który chce się wyłączyć (np. Zawsze przekazuj/Przekazuj, gdy zajęty/Przekazuj przy braku odpowiedzi/Przekazuj, gdy poza zasięgiem) i przycisnąć “Wyłącz”. 🙂

• 223
  • 627
  • 5

@IreneuszCD 

Poczta głosowa i Kto dzwoni są wyłączone, a mimo to numer w telefonie siedzi i nie idzie go usunąć..

@Pablo5 

Numer ten jest w Połączenia - Ustawienia - Usługi dodatkowe - Przekazywanie połączeń.. tak jak na skrenie..

Po kliknięciu na ten numer, mam do wyboru "Usuń" lub "Zmień numer" lub "Wyłącz usługę" i żadna z opcji nie działa.. co bym nie kliknął z tych trzech opcji, to po zatwierdzaniu wyskakuje Błąd..

Nawet gdy podmienię numer 500111333 na 000000000 to niby załapuje, ale po chwili i tak wraca pierwotny numer... i za cholere nie mogę powywalać tych numerów z przekierowań...:)

Screenshot_20230305-202049_Call settings.jpg

Poziom 34, Ekspert Galaktyczny
  • 2732
  • 11271
  • 110

@jarmkw linku był drugi sposób poprzez kody USSD próbowałeś.

Przekierowania można też dezaktywować za pomocą kodów USSD (Unstructured Supplementary Service Data), czyli krótkiego ciągu znaków wykorzystywanego do komunikowania się telefonu z operatorem, wpisywanych na ekranie wybierania numeru. Za ich pomocą można uruchomić i usunąć omawianą możliwość.

Przy takim rozwiązaniu wyłączenie przekierowania połączeń stanowi poniższa procedura:

1. Wejdź w aplikację do wykonywania połączeń (domyślnie Telefon) i przejdź do wprowadzania numeru.
  2. Aby wyłączyć przekierowania bezwarunkowe, wpisz #21#, jeśli chcesz dezaktywować przekierowania dla numeru zajętego, zastosuj #67#, natomiast dla przekierowania nieosiągalnego wbij #62#, a dla przekierowania nieodpowiadającego wybierz #61#. Na koniec zatwierdź, tak, jakbyś chciał wykonać połączenie.

Może to pomoże 🙂

• 2610
  • 14019
  • 68

@jarmk to jakiś bug, na czat poproś niech to naprawią, usługa zawisła i sam nic z tym nie zrobisz.

Można spróbować na innym telefonie i tam tą SIM kartę sprawdzić 😎

Bez fizycznego kontaktu, nie zgadnę co tam się porobiło 🤔

• 223
  • 627
  • 5

@Pablo5 

Tak, próbowałem różnymi.. tymi Co Ty podajesz i jeszcze kodem ##002#, po którym pojawił się komunikat "Wszystkie przekierowania zostały dezaktywowane", jednak numery dalej w ustawieniach kwitną... 🙂

@IreneuszCD 

Możliwe, że jakiś bug.. 

Może trzeba odczekać jakiś czas i dopiero znikną... zobaczę czy jutro będą, dzięki Panowie za podpowiedzi i zainteresowanie.

• 2610
  • 14019
  • 68

@jarmk aplikacja telefon i wyczyść dane, wszystkie, może to pomoże 😎

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 7197
  • 29508
  • 271

@jarmknapisał(-a)

@IreneuszCD 

Poczta głosowa i Kto dzwoni są wyłączone, a mimo to numer w telefonie siedzi i nie idzie go usunąć..

@Pablo5 

Numer ten jest w Połączenia - Ustawienia - Usługi dodatkowe - Przekazywanie połączeń.. tak jak na skrenie..

Po kliknięciu na ten numer, mam do wyboru "Usuń" lub "Zmień numer" lub "Wyłącz usługę" i żadna z opcji nie działa.. co bym nie kliknął z tych trzech opcji, to po zatwierdzaniu wyskakuje Błąd..

Nawet gdy podmienię numer 500111333 na 000000000 to niby załapuje, ale po chwili i tak wraca pierwotny numer... i za cholere nie mogę powywalać tych numerów z przekierowań...:)

Screenshot_20230305-202049_Call settings.jpg

@jarmk ewidentny bug jest u Ciebie, ja to kiedyś powyłączałem dokładnie taką metodą jak pisze @Pablo5  i u mnie jest tak 

slav72_0-1678054933658.jpeg

• 223
  • 627
  • 5

Nic kompletnie nie pomogło... 20 min na czacie, czyszczenie aplikacji i też nic..

Sprawa zgłoszona do działu technicznego, w ciągu 2 dni ma być odpowiedź.

96bc267bb0294fe6aeeb281d9e283ff4.jpg