Problem z wysyłaniem SMS i MMS

ROZWIĄZANE

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3194
  • 13230
  • 130

Cześć @Arktez 

Jeszcze zastanawiam się nad jedną rzeczą oprócz tego co kolega w powyższym poscie zasugerował to czy masz poprawny podany numer centrum SMS. Podany błedny numer centrum SMS też moze być przyczyna problemów z wysyłaniem SMS/MMS w Orange Flex. Poprawny numer centrum SMSC powinien być +48501200777. Mozna to zweryfikować wchodząc w Ustawienia aplikacji Wiadomosci pózniej wchodzisz w zakładke Zaawansowane i na samym dole powinno być SMSC 

Sprawdz czy masz poprawny numer SMSC 🙂

Pozdrawiam 🙂

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 26
  • 135
  • 0

@Pablo5 Mam dokładnie taki numer w centrum SMSC. Zrobiłem to co było napisane pod tym linkiem, numery oprócz mojego głównego były jakieś 2 inne, usunąłem je i zostawiłem tylko mój numer który chcę użyć do tych czatów rcs. 

1000010748.jpg

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 3782
  • 17343
  • 95

Spróbuj usunąć wszystkie numery i pozwól na ponowną weryfikację. 

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3572
  • 9121
  • 160

@Arktez jeśli dopiero co przeniosłeś numer, to pełna implementacja trwa do 24h. Albo dzisiaj wskoczy w tryby, albo dopiero jutro. Też tak miałem... Jutro restart...

@Arktez 

Jeszcze jedna sprawa. Jak masz inny SIM, to wyjmij ten SIM (na którym nie działa), zainstaluj inny numer i z powrotem zainstaluj w slocie właściwą karte. Tak pomogło w moim przypadku. 

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 26
  • 135
  • 0

@atlas_cudow @Ron 

Działa na razie, SMS-y się wysyłają. Numer został zweryfikowany w chacie RCS i jest aktywny. Dzięki panowie 🙂

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 3782
  • 17343
  • 95

Super.  Dzięki  za info  🙂