- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z wysyłaniem SMS i MMS
Cześć @Arktez
Jeszcze zastanawiam się nad jedną rzeczą oprócz tego co kolega w powyższym poscie zasugerował to czy masz poprawny podany numer centrum SMS. Podany błedny numer centrum SMS też moze być przyczyna problemów z wysyłaniem SMS/MMS w Orange Flex. Poprawny numer centrum SMSC powinien być +48501200777. Mozna to zweryfikować wchodząc w Ustawienia aplikacji Wiadomosci pózniej wchodzisz w zakładke Zaawansowane i na samym dole powinno być SMSC
Sprawdz czy masz poprawny numer SMSC 🙂
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Pablo5 Mam dokładnie taki numer w centrum SMSC. Zrobiłem to co było napisane pod tym linkiem, numery oprócz mojego głównego były jakieś 2 inne, usunąłem je i zostawiłem tylko mój numer który chcę użyć do tych czatów rcs.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Spróbuj usunąć wszystkie numery i pozwól na ponowną weryfikację.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Arktez jeśli dopiero co przeniosłeś numer, to pełna implementacja trwa do 24h. Albo dzisiaj wskoczy w tryby, albo dopiero jutro. Też tak miałem... Jutro restart...
Jeszcze jedna sprawa. Jak masz inny SIM, to wyjmij ten SIM (na którym nie działa), zainstaluj inny numer i z powrotem zainstaluj w slocie właściwą karte. Tak pomogło w moim przypadku.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Działa na razie, SMS-y się wysyłają. Numer został zweryfikowany w chacie RCS i jest aktywny. Dzięki panowie 🙂
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »