Nie można wyświetlić tego widżeta.

Po przeniesieniu numeru nie działają połączenia. Nie działa też kod SIEMAFLEX.

ROZWIĄZANE

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 6
  • 0

Własnie przeniosłem numer z Play do Flexa i nie mogę wykonywać połaczeń. Założyłem apke, zarejestrowałem nowy numer, a później dodałem ten numer, który przenosiłem. Kod "SIEMAFLEX" nie działa. Zglosiłem do obslugi i dostałem info, ze powinienem mieć w aplikacji guzik aktywuj uslugi, a nie mam. Lipa! Mam 3 dni czekać na odpowiedź.

*Post wydzieliłem z tematu "Flex 3 miesiące za 1zł dla przenoszących numer" - moderator Wojciech.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19426
  • 56173
  • 763

@feros czyli sam sobie namieszałeś i zablokowałeś możliwość skorzystania z promocji. Jak był numer przenoszony, to trzeba było jeszcze kilka dni poczekać. Zmiany w trakcie przenoszenia nie są wskazane, bo tylko wydłużają się niepotrzebnie, a do tego powodują zawirowania i błędy. Czas przenoszenia od innego operatora, to około 5 dni. Przy zakładaniu nowego numeru można było skorzystać z kodu FLEX, byłby chociaż jeden miesiąc w promocji.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

5 ODPOW. 5

• 19426
  • 56173
  • 763

@feros jak założyłeś najpierw nowy numer, to kodu SIEMAFLEX już nie możesz wykorzystać. To dotyczy tylko osób, które jeszcze nie były we FLEX, a jako pierwszy raz postanowiły skorzystać z przeniesienia numeru jako nowy klient.

Pewnie wykonałeś te dwie usługi w bardzo krótkim czasie i coś się zblokowało. Czekaj więc na wyjaśnienie.

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3315
  • 7918
  • 148

@feros , a w jakim celu aktywowałeś nowy numer ??

Z promocji możesz skorzystać, jeśli do tej pory nigdy nie korzystałeś wcześniej z usług Orange FLEX.

Pokaż szczegóły
4. Kod Promocyjny SIEMAFLEX należy wpisać i aktywować przed wyborem metody płatności za
usługę Orange Flex dostępnej w Aplikacji. Opcja wyboru płatności jest dostępna w aplikacji na
24 godziny przed datą przeniesienia Twojego numeru telefonu.

5. Kod promocyjny możesz wykorzystać tylko gdy przenosisz numer do Orange Flex od innego
operatora. Promocja nie dotyczy przeniesienia numeru z innych ofert Orange lub Nju mobile.

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 6
  • 0

W jakim celu aktywuje się nowe numery??? np. dla dziecka, dla żony, do zegarka esim....itp. dziwne pytanie.

Cel: nowy numer dla dziecka i stary numer przeniesiony z play do flex.

Działanie: rejestracja apki, dodanie numeru do przeniesienia

Efekt: tablica z informacja- czekamy na odpowiedź od operatora, brak możliwosci dodania kolejnych numerów, a nowy numer potrzebowałem od razu.

Musiałem anulować przeniesienie, dodac nowy numer i wtedy na nowo dodac przenoszony numer.

Ograniczenia samej apki zmusiły mnie do takiego działania. W efekcie przenioslem numer bez promocji😅, bo to co nie jest napisane na stronie flex, jest napisane gdzieś w zawiłościach regulaminu. Parodia! Na dodatek nadal nie moge dzwonić, bo aplikacja sie zbugowała. Przy potwierdzeniu wyboru planu jest samo "rezygnuj" bez "potwierdź" czy aktywuj.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6022
  • 24582
  • 209

@ferosnapisał(-a)

...

do zegarka esim....

We Flex do zegarka nie potrzebujesz drugiego numeru, masz dodatkową kartę na tym samym numerze.

• 19426
  • 56173
  • 763

@feros czyli sam sobie namieszałeś i zablokowałeś możliwość skorzystania z promocji. Jak był numer przenoszony, to trzeba było jeszcze kilka dni poczekać. Zmiany w trakcie przenoszenia nie są wskazane, bo tylko wydłużają się niepotrzebnie, a do tego powodują zawirowania i błędy. Czas przenoszenia od innego operatora, to około 5 dni. Przy zakładaniu nowego numeru można było skorzystać z kodu FLEX, byłby chociaż jeden miesiąc w promocji.