Orange flex - zablokowane konto od dwóch tygodni.

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

@IreneuszCD jest spora grupa osób, która jest niefrasobliwa i:

> loguje się nr telefonu zamiast mailem

> założyła konto do apki Flex z mailem tymczasowym lub z syfem spamowym na wp, onet, o2 i interia - dlatego nie otrzyma maila z kodem aby zalogować się do aplikacji

> zasila konto jedynie Blikiem, zamiast podpiąć kartę płatniczą

i... przychodzi moment na odnowienie planu, a tu nagle zdziwienie, że nie mogą dostać się do konta (szczególnie, gdy apka się aktualizuje lub są prace techniczne), nie pamiętając, że co jakiś czas trzeba się zalogować ponownie, a powiadomienia push nie zawsze przychodzą lub użytkownicy je ignorują, myśląc, że Flex działa jak inny klasyczny prepaid.

Może z moją opinią nie będę popularny, ale powinna być wstawka jak w reklamach leków bez recepty - "przed użyciem zapoznaj się z informacjami na stronie flex.orange.pl/pomoc - za błędy po stronie Abonenta nie odpowiadamy".

Wniosek: ludzie nie czytają. Aktywują i nie patrzą. Stąd problemy. 

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3143
  • 16617
  • 83

Staram się nigdzie nie podpinać karty płatniczej, nigdy mnie żadna przygoda nie spotkała, tu na forum dopiero o tym wyczytałem, trudno sprawdzić czy to prawda, czy fałsz, Blikiem płacę głównie i ważne płatności mam w powiadomieniach na telefonie, sklerozy nie mam, ci się da opłacam na miesiąc z góry 😎

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3522
  • 8861
  • 158

@idrwal0409 praktyka jest taka jak w regulaminie. Nie stracisz numeru, co najwyżej jest 6 miesiecy zawieszony. Odnawiasz plan płacac Blikiem i tyle. Polecam BLIK, bo patrzac co robi to pastwo pod tzw przykrywka ustawy "AML" (banki dociskaja śrubę, a nie ma to nic wspólnego z walka z terroryzmem), lepiej płacic blikiem, niż karta...😑

FLEXa testuje od lat i nigdy nie miałem problemu. Nawet jak zdecydujesz się na kartę:

Mojej mamie wygasła karta debetowa (ważność), podpieliśmy nowa i usługa FLEX odnowiła się bez problemu.

Ps. Sorki nie dopatrzyłem watku.😎

Poziom 14, Tropiciel Przestworzy
  • 6
  • 26
  • 0

Dziękuję, tak zrobię, żeby nie mieć później przykrych niespodzianek.

Do tej pory unikałem tego typu ofert...

Dziękuję za podzielenie się doświadczeniem, wam wszystkim.