- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam
Chciałbym się przenieść do Orange Flex z 2 numerami i założyć Rodzinę.
Z informacji, które uzyskałem na początku muszę przenieść numer główny
(około 5 dni), gdy numer będzie aktywny mogę przenieść drugi numer
(kolejne 5 dni). Trochę to trwa, ale co zrobić (mogę poczekać,
przecież numer w trakcie przeniesienia powinien być aktywny).
A teraz z drugiej strony.
Jeżeli coś mi nie wypali, czy mogę przenieść te numery z Orange do
innego operatora?
Gdzieś czytałem, że mogę zakończyć plan i numer pozostaje do
przywrócenia w Orange Flex do 6 miesięcy, ale czy gdy się zdecyduje
na przeniesienie do innej sieci - numery nie będą blokowane przez
Orange aby je przenieść i zostanę na "zawsze" w sieci Orange?
Dziękuję za szybkie wytłumaczenie 🙂
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pikej możesz szybciej przenieść numery do FLEX Rodzina. Trzeba przenieść oba numery do Orange na kartę. Potem przeniesienie z Orange do FLEX trwa tylko kilka chwil i w przeciągu kilku minut przenosisz numery na konto główne i Rodzinę. Nie ma potrzeby przy takim przenoszeniu wymiany karty SIM.
Jeżeli numery są we FLEX, możesz w każdej chwili przenieść do innego operatora. Nic nie jest blokowane, chyba, że numery nie będą aktywne. Może wystąpić problem z przeniesieniem.
Jeżeli plan nie zostanie opłacony, to numer jest zawieszony maksymalnie do 6-ciu miesięcy. W tym czasie numer nie jest aktywny i nie można dzwonić, ani odbierać połączeń. W tym czasie jeśli będzie złożony wniosek o przeniesienie numeru do innej sieci, mogą wystąpić problemy, bo numer nie jest aktywny. Po opłaceniu planu numer jest ponownie przywracany do aktywności i można korzystać lub przenieść do innego operatora.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange flex - odejście
Możesz przenieść w dowolnym momencie. Nic nie jest blokowane. Myślę, że Ci się będzie podobać w Orange FLEX 🙂
Sprawa o której piszesz dotyczy zawieszenia planu, a nie przeniesienia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange flex - odejście
@pikej A z jakiej oferty Orange chce przenosić numery do flex? ile masz do końca umowy🤔 A pytam bo jak masz nr w pakiecie love nic nie przeniesiesz.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange flex - odejście
Planuje przeniesc z Plusa do Orange Flex
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pikej możesz szybciej przenieść numery do FLEX Rodzina. Trzeba przenieść oba numery do Orange na kartę. Potem przeniesienie z Orange do FLEX trwa tylko kilka chwil i w przeciągu kilku minut przenosisz numery na konto główne i Rodzinę. Nie ma potrzeby przy takim przenoszeniu wymiany karty SIM.
Jeżeli numery są we FLEX, możesz w każdej chwili przenieść do innego operatora. Nic nie jest blokowane, chyba, że numery nie będą aktywne. Może wystąpić problem z przeniesieniem.
Jeżeli plan nie zostanie opłacony, to numer jest zawieszony maksymalnie do 6-ciu miesięcy. W tym czasie numer nie jest aktywny i nie można dzwonić, ani odbierać połączeń. W tym czasie jeśli będzie złożony wniosek o przeniesienie numeru do innej sieci, mogą wystąpić problemy, bo numer nie jest aktywny. Po opłaceniu planu numer jest ponownie przywracany do aktywności i można korzystać lub przenieść do innego operatora.