Nie można wyświetlić tego widżeta.

Orange Flex – po co osobny operator?

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 10
  • 11
  • 0

Nie rozumiem, dlaczego Orange Flex jest osobnym operatorem. Jaki to ma sens? Chciałbym mieć jeden profil w Orange z taryfami Orange Flex 😃

13 ODPOW. 13

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 20327
  • 58716
  • 798

@denk4k bo to jest inna platforma do zarządzania usługami, dlatego FLEX jest traktowany jako osobna marka. Założeniem też jest, że klient samodzielnie zarządza usługami na swoim koncie/numerze i aktywuje/dezaktywuje swój numer.

NJU jako submarka też ma osobne konto do zarządzania numerami.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 433
  • 1678
  • 6

@denk4k  będąc we Flex jesteś w Orange, korzystasz po prostu z elastycznej usługi. Jak sama nazwa na to wskazuje😉

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 651
  • 2770
  • 5

W ogóle Orange ma tego za dużo jest orange na kartę, orange flex, i nju a jak ktoś ma światłowód orange to dopłacając 40zł może mieć 300GB miesięcznie w ramach Orange love mini:D

Po co tyle tego nie wiem ale Orange na pewno wie :D. 

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3372
  • 8177
  • 152

@denk4k , to jest specjalnie zakupiona osobna platforma (innowacyjna) w dolinie krzemowej. 🙂Projekt łączenia prawdopodobnie trwa, ale od strony developerskiej to nie takie proste. 

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 1160
  • 4785
  • 22

Z biznesowego punktu widzenia lepiej samemu sobie robić konkurencję, niż czekać na innych.  Nie tylko Orange tak robi, inni operatorzy również. W innych branżach od dawna jest taka praktyka. Doskonale to widać w przemyśle spożywczym.

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 10
  • 11
  • 0

Nie znalazłem żadnych informacji, że jest to produkt zewnętrzny, który został wykupiony przez Orange i obecnie znajduje się w trakcie fuzji. Z tego, co zrozumiałem, jest to całkowicie opracowane przez Orange.

• 20327
  • 58716
  • 798

@denk4k bo to jest opracowane przez Orange, ale na innej platformie niż pozostałe usługi Orange.

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 1160
  • 4785
  • 22

Ogólnie wydaje mi się , że Flex to jakiś eksperyment społeczny, gdzie operator sprawdza, jak dużo rzeczy można przenieść ze świata rzeczywistego to aplikacji. Wyjde mi się też, że nju subskrypcja to odpowiednik Orange Flex. Oczywiście są drobne różnice, ale analogii jest sporo.

• 14720
  • 60551
  • 748

@denk4k  co w tym dziwnego? Wielu operatorów tak robi...że nie będę podawał przykładów...

To jest sprzedaż swoich produktów alternatywnie taniej, co wynika z założenia, że obsługa techniczna sieci i tak jest jedną, a obsługa klienta i dystrybucja jest wirtualna. To zdecydowanie pomniejsza koszty utrzymania usługi, a więc przy odpowiednim zapleczu ( dwa w jednym) można sprzedawać usługi taniej...

To się sprawdza, biorąc pod uwagę nawet światłowód 

Nie chodzisz nigdzie, składasz wniosek w necie, płacisz, a usługa jest...jest interes, bo jest ruch..i to w miejscu, gdzie operator już zainwestował w sieć, a klient ( zapewne ze względu na cenę) nie zdecydował się na FTTH od Orange. 

Tu ma prościej i taniej, a operator ma zysk z obrotu 

Dla mnie logiczne 

W branży spożywczej na przykład dzieje się tak samo...brandowane produkty kosztują więcej niż te same, a marki pomniejszej i mniej znanej...a produkuje je ta sama firma...