- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Flex Travel: Brak działania w Wielkiej Brytanii
Chciałbym podzielić się moimi negatywnymi doświadczeniami z pakietem roamingowym Orange Flex Travel.
Sytuacja: Przed wyjazdem do Wielkiej Brytanii, szukając wygodnego rozwiązania, zdecydowałem się na aktywację pakietu internetowego w Orange Flex. Wydawało się to idealną opcją – wszystko w jednej aplikacji, bez zbędnych formalności.
Problem: Niestety, po wylądowaniu w UK czekało mnie ogromne rozczarowanie. Mimo aktywacji pakietu i wielokrotnego sprawdzenia wszystkich ustawień w telefonie (roaming danych włączony, prawidłowy APN itp.), internet po prostu nie działał. Totalny brak połączenia z Internetem - ikona zasięgu LTE była obecna.
Co gorsza, brak internetu oznaczał, że sama aplikacja Orange Flex również była bezużyteczna. Próbowałem wszystkiego:
-
Restartowałem telefon kilkukrotnie.
-
Wymieniłem nawet kartę eSIM na nową, licząc, że to pomoże – bezskutecznie.
-
Skontaktowałem się z czatem Orange Flex. Jedyną "pomocą", jaką uzyskałem, był zdalny restart ustawień sieciowych, który absolutnie nic nie zmienił.
co teraz pisać reklamacje?
Czy ktoś z Was miał podobne problemy z roamingiem w Orange Flex? Ciekaw jestem Waszych doświadczeń.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Flex Travel- internet za granicą
@lotuss1 zakładam, że miałeś główną kartę SIM. Dodatkowe w roamingu nie będą działały.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ale to byl Orange Flex Travel ,a nie zwykly Flex, jedna ESIM tylko z pakietem internetu na UK
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
założyłem osobne konto na Flex Travel, po wykupieniu paczki na UK, można ściągnąć jednego Esima, nie ma tu mowy o żadnych kartach dodatkowych. Internet nie działał
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@lotuss1 , a masz zainstalowaną w telefonie eSIM?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@lotuss1napisał(-a)założyłem osobne konto na Flex Travel, po wykupieniu paczki na UK, można ściągnąć jednego Esima, nie ma tu mowy o żadnych kartach dodatkowych. Internet nie działał
No to powinno działać. Reklamuj.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Próbowałeś ręcznie wybrać, zmienić sieć EE/Vodafone?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
tak, to próbowałem, bez rezultatu: (
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@lotuss1 osobiście miałem okazję sprawdzić tylko na terenie kraju, nie było okazji wyjazdu za granicę, więc trudno coś podpowiedzieć. Zdarzały mi się natomiast sytuacje, że po wgraniu eSIM, standardowo był wyłączany roaming w telefonie. Trzeba było ponownie go włączać, jak i transmisje danych w roamingu.