- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niepożądana aplikacja Orange
@bronzub jak wszystko działa jak trzeba, to reset do fabrycznych zbędny, być może brandu to sprawka, nic z tym wtedy nie zrobisz 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Fakt, nie mam telefonu brandowanego, ale mam appki Mój Orange, Flex, Mój Funbox... i nie mam samoistnej aktywacji instalatora.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Misiek62 , podejrzewam także Apps Orange, bo tam są wymienione przez Ciebie aplikacje. Kiedyś to nawet był u mnie problem odwrotny, bo nie szło wklepać Mój Funboxa po dezaktywacji. Mam je wszystkie w smartfonie, bo nadal z nich korzystam😊
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bronzub zastanawia mnie mnogość aktywnych usług na telefonie, górna belka prawie wszystko pokazuje co można włączyć 😄
Telefon zjada pewnie akumulator w dzień 😉
To wyczyść aplikację od Orange, może to pomoże, jak nie wystarczy pamięć podręczna, to wszystko w niej 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim , optymalizację włączam na 100%, ale jak działam przez BT i po Wi-Fi, to siłą rzeczy baterię "pożera". Skanuję i czyszczę na bieżąco. Ale podsunąłeś mi pomysł reinstalki appek Orange. Może też coś jest na rzeczy😊
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Porządki są wskazane @bronzub 😉
Reinstalacja tej od Orange nie zaszkodzi, może przestanie wyskakiwać ten instalator 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bronzubnapisał(-a)@Misiek62 , podejrzewam także Apps Orange, bo tam są wymienione przez Ciebie aplikacje. Kiedyś to nawet był u mnie problem odwrotny, bo nie szło wklepać Mój Funboxa po dezaktywacji. Mam je wszystkie w smartfonie, bo nadal z nich korzystam😊
Masz na myśli folder z tymi aplikacjami? On nic nie robi tylko grupuje skróty do nich. Odpowiedz mi czy wyłączasz smartfon przez długie przytrzymanie przycisku On/Off i potem uruchamiasz od nowa?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@irek6311 , u mnie dzień bez sprawdzenia i porządku, to dzień stracony, bo a nuż coś się sypnie? Zajmuje niewiele czasu, chyba że aktualizacje grubszego pokroju, to ciut dłużej trwa
@Misiek62 , jest w ustawieniach systemowych, gdzie jest pozycja z aplikacjami i raz dzisiaj zauważyłem w Google Play jako zestaw w apps ich apek. Off i przycisk dwukrotnie na ekranie...tak to u mnie działa.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bronzub tak się zastanawiam...
Zresetuj tą aplikację od Orange poprzez wyczyszczenie danych w niej, tam gdzie ma pamięć podręczną i jak się da odhacz dostęp do internetu, nie pobierze już nic niechcianego.
Jak będziesz chciał sprawdzić czy jest coś nowego, to ponownie zaznaczysz dane mobilne czy też wi-fi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Skoro kupiłeś telefon w Orange to pewnie jest zbrandowany. Normalna sprawa 🙂