Pewnie nie każdy o tym wie, ale ostatnio w ramach usługi Orange Flex
O co tutaj chodzi?
O drzewa, lasy - naszą ziemię! (tak, data tego wpisu nie jest przypadkowa
Przelicznik był banalnie prosty - każde 30 GB to 1 m kw. lasu
sadzonka
Las został posadzony 15 kwietnia 2021 r. na powierzchni
To pierwsza edycja akcji EKO GB. Dziękujemy wszystkim, którzy wzięli udział i posadzili z nami kawałek lasu!
A Wy? Co robicie w trosce o planetę?
#OrangeGoesGreen #RazemDlaPlanety #NasToNieDziwi
@WiktorSuper, ja na działce wiecznie dokładam coś zielonego...A nie dało rady zalesić Zalesia albo Dzierzążni? Bliżej...
Ha, ha
@agat13 kto wie? Może i na te miejsca przyjdzie kiedyś kolej
Na bank będziemy organizować kolejne akcje eko
@WiktorWszystkiego najlepszego Ziemianie z okazji Dnia Ziemi...Idę złożyć życzenia ziemi w workach w garażu
@Wiktor super akcja
W Bydgoszczy staramy się sadzić drzewa i inną roślinność z pomocą organizacji pozarządowej Fundacji IMMO która to pomaga nam w uzyskaniu zgód, wyborze lokalizacji i gatunków jakie najlepiej sprawdzą się w środowisku miejskim. Dzięki temu może to niewiele ale w zeszłym roku posadziliśmy 156 drzew i 300 krzewów, a w tym roku planujemy podwoić tą liczbę
@agat13 napisał(-a)
@WiktorWszystkiego najlepszego Ziemianie z okazji Dnia Ziemi...Idę złożyć życzenia ziemi w workach w garażu
Dziękuję @agat13 ... I przyłączam się również do tych życzeń
To chyba od dzisiaj zacznę bardziej przykładać wagę do zużywanej wody pod prysznicem. Czytałem że wystarczy średnio o 1 min. ten czas skrócić a efekt w perspektywie czasu jest imponujący
Tymczasem u mnie ziemia przed blokiem nasiąka deszczem
@WiktorZłożyłem życzenia i od Ciebie...pomyśl, jakby tak ograniczyć mycie do 20 sekund jaka by była oszczędność globalnie? Tyle tylko, że wtedy ci z zanikającym węchem byliby szczęśliwsi...
U mnie odwrotnie-rano padało, teraz słońce z pewną taką nieśmiałością wygląda
@slav72 napisał(-a)
@Wiktor super akcja
. W Bydgoszczy staramy się sadzić drzewa i inną roślinność z pomocą organizacji pozarządowej Fundacji IMMO która to pomaga nam w uzyskaniu zgód, wyborze lokalizacji i gatunków jakie najlepiej sprawdzą się w środowisku miejskim. Dzięki temu może to niewiele ale w zeszłym roku posadziliśmy 156 drzew i 300 krzewów, a w tym roku planujemy podwoić tą liczbę
Wooow, woow, wow... @slav72
Świetna sprawa! Widzę, że u ciebie na mieście
... Tak naprawdę już jedno drzewko
@agat13 napisał(-a)
@WiktorZłożyłem życzenia i od Ciebie...pomyśl, jakby tak ograniczyć mycie do 20 sekund jaka by była oszczędność globalnie? Tyle tylko, że wtedy ci z zanikającym węchem byliby szczęśliwsi...
U mnie odwrotnie-rano padało, teraz słońce z pewną taką nieśmiałością wygląda
Uuuu... 20 s - to dość ekstremalnie
Myślałem bardziej o schodzeniu z poziomu kilu minut
Mamy chyba klasyczny kwiecień-plecień
@Wiktor racja tak właśnie, próbujemy coś zdziałać w ramach społeczności lokalnej, cytując "bo jeśli nie my , to kto?"
Ale nie mogę powiedzieć że nie, gdyż włodarze miejscy też coraz częściej pochylają się nad problemami związanymi z ekologią i środowiskiem