- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Korzystanie z sejfu GB - problem z wybraniem jak pakiet się skończył
Dziś "obudziłem" się bez internetu, okazało się ze zużyłem wszystkie GB z mojego planu.
Mam trochę GB w sejfie i zakładałem ze automatycznie będą one zużywane po tym jak zabraknie z miesięcznej puli. Okazuje się ze nie, ze trzeba "ręcznie" wypłacić z sejfu wybrana ilość.
Nie mam z tym problemu, ale jak to zrobić jak nie mam już dostępu do aplikacji bo przecież nie mam już aktualnych GB...
Warto o tym pamiętać, pozostaje opcja podłączenia się do zewnętrznej sieci wifi i wyplata z sejfu.
Fajnie by bylo gdyby Orange przypominał o tym ze GB się kończą...
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Korzystanie z sejfu GB
@smielek00 Aż tak źle nie powinno być:
Rzeczywiście gigabajty z Sejfu trzeba wypłacić ręcznie, i faktycznie przydałby się sms przypominający o kończącym się pakiecie 👍
Zgodnie jednak z cennikiem Orange Flex jest furtka w postaci lejka - internet nie jest wyłączany lecz prędkość ograniczana do "minimum":
"po wykorzystaniu pakietu w ramach Planu i pozostałych pakietów dostępnych w ramach Usług
dodatkowych dalsza transmisja będzie realizowana bezpłatnie z prędkością do 64 kb/s".
https://flex.orange.pl/dokumenty/Cennik_Uslug_w_ofercie_Orange_Flex_01012021_694e10ad80.pdf
pozdr.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Korzystanie z sejfu GB
@smielek00 jeżeli wykorzystasz wszystkie GB z oferty FLEX, to zawsze zostaje kilka KB na obsługę aplikacji. Nic więcej nie zadziała, ale z aplikacji da się skorzystać, aby np. aktywować usługi, przesłać GB itp.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Korzystanie z sejfu GB
Problem jawił ci się jako teoretyczny, czy faktycznie straciłeś dostęp do aplikacji? Może byłeś poza zasięgiem?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Korzystanie z sejfu GB
A to nie działa tak, że obcina net do 64kbps?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie jestem pewien, appka się otwierała, ale nie próbowałem wejść do sejfu będąc przekonany ze nie mam internetu. Skorzystałem z zewnetrznego wifi i wtedy się zorientowałem w czym problem.
Dziękuję za podpowiedzi
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@smielek00 szukasz problemu tam gdzie go nie ma. Pobierz GB z sejfu i tyle