Korzystanie z sejfu GB - problem z wybraniem jak pakiet się skończył

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 4
  • 18
  • 0

Dziś "obudziłem" się bez internetu, okazało się ze zużyłem wszystkie GB z mojego planu.

Mam trochę GB w sejfie i zakładałem ze automatycznie będą one zużywane po tym jak zabraknie z miesięcznej puli. Okazuje się ze nie, ze trzeba "ręcznie" wypłacić z sejfu wybrana ilość.

Nie mam z tym problemu, ale jak to zrobić jak nie mam już dostępu do aplikacji bo przecież nie mam już aktualnych GB...

Warto o tym pamiętać, pozostaje opcja podłączenia się do zewnętrznej sieci wifi i wyplata z sejfu.

Fajnie by bylo gdyby Orange przypominał o tym ze GB się kończą...

*Temat przeniosłem z działu " AMA - Orange Flex 3" - moderator Wojciech.

6 ODPOW. 6

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 478
  • 2204
  • 21

Korzystanie z sejfu GB

@smielek00 Aż tak źle nie powinno być:

Rzeczywiście gigabajty z Sejfu trzeba wypłacić ręcznie, i faktycznie przydałby się sms przypominający o kończącym się pakiecie 👍

Zgodnie jednak z cennikiem Orange Flex jest furtka w postaci lejka - internet nie jest wyłączany lecz prędkość ograniczana do "minimum":

"po wykorzystaniu pakietu w ramach Planu i pozostałych pakietów dostępnych w ramach Usług

dodatkowych dalsza transmisja będzie realizowana bezpłatnie z prędkością do 64 kb/s". 

https://flex.orange.pl/dokumenty/Cennik_Uslug_w_ofercie_Orange_Flex_01012021_694e10ad80.pdf

pozdr.

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21563
  • 62792
  • 860

Korzystanie z sejfu GB

@smielek00 jeżeli wykorzystasz wszystkie GB z oferty FLEX, to zawsze zostaje kilka KB na obsługę aplikacji. Nic więcej nie zadziała, ale z aplikacji da się skorzystać, aby np. aktywować usługi, przesłać GB itp.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8682
  • 35115
  • 293

Korzystanie z sejfu GB

Problem jawił ci się jako teoretyczny, czy faktycznie straciłeś dostęp do aplikacji? Może byłeś poza zasięgiem?

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2846
  • 12136
  • 75

Korzystanie z sejfu GB

A to nie działa tak, że obcina net do 64kbps?

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 4
  • 18
  • 0

Nie jestem pewien, appka się otwierała, ale nie próbowałem wejść do sejfu będąc przekonany ze nie mam internetu. Skorzystałem z zewnetrznego wifi i wtedy się zorientowałem w czym problem.

Dziękuję za podpowiedzi

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1488
  • 5950
  • 57

@smielek00  szukasz problemu tam gdzie go nie ma. Pobierz GB z sejfu i tyle