- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak przenieść numer z aplikacji Flexa do aplikacji Flexa.
@smielek00 Pamiętaj, że przy przekazaniu numeru Flex trzeba mieć nową kartę SIM, to samo tyczy się kart-klonów. Jeśli planujesz używać fizycznej karty, warto wziąć ją z salonu Orange. Samo przekazanie jest bardzo szybkie, przekazywałem raz numer i po kilku minutach działał już na nowej karcie, z nowym właścicielem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziekuje, a jak to działa z e-sim?
Teraz nr jest na żonę (e-sim), po przekazaniu plan jest by jej nr był u mnie w grupie, tez e-sim. Aparat telefoniczny i użytkownik zostaje ten sam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rozumiem, dlatego ta cala dyskusja. Planuje jej nr przenieść na siebie do grupy. Pytanie bardziej o to jak to działa w przypadku e-sim. Ona "przekaże" numer, jej e-sim przestaje działać. Ja przejmuje nr, pobieram nowy e-sim i aktywuje na dowolnym telefonie?
Dziejuje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@smielek00 Na jednym koncie mogą być numery zarejestrowane na jeden pesel. Z e-sim analogicznie jak z fizycznym sim. Z chwilą złożenia dyspozycji przeniesienia numeru na nową osobę, dezaktywowana jest karta sim dawcy i wygaszany jest jego plan. Nowy właściciel numeru wybiera sim/e-sim w trakcie procesu aktywacji nowego planu w aplikacji. Żeby e-sim działał na tym "dowolnym telefonie" no to jasne że musi ten telefon obsługiwać e-sim
Tzn. po zmianie właściciela numeru, żona od nowa wgra sobie e-sim na ten sam telefon
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »