Jak przenieść numer z aplikacji Flexa do aplikacji Flexa.

ROZWIĄZANE

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 57
  • 252
  • 2

@smielek00 Pamiętaj, że przy przekazaniu numeru Flex trzeba mieć nową kartę SIM, to samo tyczy się kart-klonów. Jeśli planujesz używać fizycznej karty, warto wziąć ją z salonu Orange. Samo przekazanie jest bardzo szybkie, przekazywałem raz numer i po kilku minutach działał już na nowej karcie, z nowym właścicielem.

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 7
  • 26
  • 0

Dziekuje, a jak to działa z e-sim?

Teraz nr jest na żonę (e-sim), po przekazaniu plan jest by jej nr był u mnie w grupie, tez e-sim. Aparat telefoniczny i użytkownik zostaje ten sam.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9395
  • 38511
  • 324

Numer "na żonę" nie może być "u ciebie", jeśli dobrze rozumiem zasady. Wszystkie numery "u ciebie" muszą być "na ciebie".

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 7
  • 26
  • 0

Rozumiem, dlatego ta cala dyskusja. Planuje jej nr przenieść na siebie do grupy. Pytanie bardziej o to jak to działa w przypadku e-sim. Ona "przekaże" numer, jej e-sim przestaje działać. Ja przejmuje nr, pobieram nowy e-sim i aktywuje na dowolnym telefonie?

Dziejuje

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 705
  • 3626
  • 30

@smielek00 Na jednym koncie mogą być numery zarejestrowane na jeden pesel. Z e-sim analogicznie jak z fizycznym sim. Z chwilą złożenia dyspozycji przeniesienia numeru na nową osobę, dezaktywowana jest karta sim dawcy i wygaszany jest jego plan. Nowy właściciel numeru wybiera sim/e-sim w trakcie procesu aktywacji nowego planu w aplikacji. Żeby e-sim działał na tym "dowolnym telefonie" no to jasne że musi ten telefon obsługiwać e-sim

Tzn. po zmianie właściciela numeru, żona od nowa wgra sobie e-sim na ten sam telefon