- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Chciałbym przenieść numer z aplikacji Flex z Planu 35 zł. do kogoś do Grupy i zmniejszyć Plan, kto również ma aplikację Flex z Planem za 35 zł..
Po prostu chcę być u tego kogoś w Grupie z Planem za 15 zł.
Jak to zrobić najprościej..?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@jarmk We Flex można zrobić cesję (przekazanie numeru - 50 zł) sugeruję natomiast zrobić to inaczej.
Złóż dyspozycję na czacie flex o przeniesienie numeru do orange na kartę - przeniesienia trwa chwilę. Jak już numer będzie w OFnK w salonie Orange zrób cesję na nowego właściciela - koszt 50 zł. Następnie przez aplikację flex nowego właściciela można przenieść numer do planu za 15 pln
To uzupełniająco jeszcze - jeśli z pominięciem OFnK to:
Numer we flex można przekazać innej osobie tylko w planach prywatnych - nie uda się to w planie dla firm i numer przekazywany musi być aktywny
Zrobisz to w aplikacji flex - mój numer, ustawienia numeru. 50 złotych płaci przejmujący numer. Przy czym twoja sim przestaje działać, a nowy właściciel potrzebuje nowej karty sim dla tego numeru.
Mnie wydaje się pierwsza opcja klarowniejsza, ale może dlatego, że nie przenosiłem numeru flex między kontami i planami i nie mam pewności czy wszystko pójdzie bez przeszkód
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak przenieść numer z aplikacji Flexa do aplikacji Flexa.
@jarmk na pewno przed dołączeniem do grupy numer musi być zarejestrowany na tego samego właściciela, co numer główny. Trzeba będzie przepisać, jeśli nie jest.
Na czacie FLEX też pomogą w tej sprawie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak, ta druga osoba ma być właścicielem obu numerów, natomiast ta, która chce przenieść numer usunie apkę Flexa z komórki i być tylko w Grupie za 15 zł.
Czyli jak to ogarnąć...?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@jarmk We Flex można zrobić cesję (przekazanie numeru - 50 zł) sugeruję natomiast zrobić to inaczej.
Złóż dyspozycję na czacie flex o przeniesienie numeru do orange na kartę - przeniesienia trwa chwilę. Jak już numer będzie w OFnK w salonie Orange zrób cesję na nowego właściciela - koszt 50 zł. Następnie przez aplikację flex nowego właściciela można przenieść numer do planu za 15 pln
To uzupełniająco jeszcze - jeśli z pominięciem OFnK to:
Numer we flex można przekazać innej osobie tylko w planach prywatnych - nie uda się to w planie dla firm i numer przekazywany musi być aktywny
Zrobisz to w aplikacji flex - mój numer, ustawienia numeru. 50 złotych płaci przejmujący numer. Przy czym twoja sim przestaje działać, a nowy właściciel potrzebuje nowej karty sim dla tego numeru.
Mnie wydaje się pierwsza opcja klarowniejsza, ale może dlatego, że nie przenosiłem numeru flex między kontami i planami i nie mam pewności czy wszystko pójdzie bez przeszkód
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziękuje za odpowiedź.
Czyli tak czy owak, bez 50 zł. się nie obędzie..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ewentualnie bezpłatna cesja jest w nju na kartę - cesję robi się w salonie orange
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Super, dzięki raz jeszcze za pomoc i oświecenie.. Pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy któraś z tych opcji jest "natychmiastowa"? Tzn czy przy zmianie właściciela i przeniesieniu do grupy można nr używać natychmiast czy tez cały proces trwa kilka dni?
Dziekuje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wydaje mi się, że czytałem na naszym forum post, w którym ktoś napisał, że wcale nie trzeba być właścicielem numeru aby dodać do grupy. Nie jestem pewny czy właśnie nie bredzę ale może warto sprawdzić?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@smielek00 Nic nie wskazuje, żeby operacja miała trwać kilka dni. Tym bardziej, że przy złożeniu dyspozycji w aplikacji oddania numeru, który jest już we flex karta dawcy jest od razu dezaktywowana, w związku z tym zapewne nowy właściciel od razu może też aktywować swoją kartę z przekazywanym numerem. Przeniesienie numeru z orange free do flex również powinno się odbyć od ręki
@atlas_cudow Nie ma tak. Numery na koncie muszą mieć tego samego właściciela
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »