- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Może temat "dubel" ale nie odnalazłem dokładnej instrukcji...
A wiec główny numer jest już w FLEX drugi chce przenieść, powinienem go przenieść z PLUSa do FLEX (ogólnie) i potem podpiąć do "rodziny" czy w aplikacji od razu składam wniosek do przeniesienia jako RODZINA tzn przeniesienie od razu z aplikacji składam jako rodzina...
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@LARGO Ja to zdanie, które zacytowałem, czytam w ten sposób, że przenoszenie od innego operatora, przez appkę, od razu do rodziny. Skoro masz już jeden numer to dopytaj, upewnij się na czacie w aplikacji.
Oczywiście trzeba być "właścicielem" przenoszonego numeru.
Tak na marginesie, moim skromnym zdaniem, za niewiele większe pieniądze, ale z większą paletą możliwości, lepiej mieć dwa odrębne pełne plany... Można mieć je zarejestrowane na jedną osobę... używać przez dwie. Uzupełnienie z obrazkami.
u dołu ekranu wybierz ikonę rodzina... W kroku drugim nadajesz nazwę użytkownika... W kroku trzecim wybierz pakiet
potem wybierz że chcesz przenieść
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
FLEX rodzina krok po kroku
@LARGO zapoznałeś się z odpowiedziami na pytania na stronie Flex'a ? Jest tam taki akapit:
"Wszystko załatwisz przez aplikację. Pamiętaj tylko, że numer, który przenosisz i dodajesz do Flex Rodzina, musi być zarejestrowany u obecnego operatora na Ciebie lub Twoją firmę. Co ważne, kartę SIM, którą otrzymasz kurierem lub odbierzesz w salonie Orange, musisz samodzielnie aktywować w aplikacji, w swoim telefonie. Dopiero po aktywacji Planu możesz przekazać ją użytkownikowi numeru. I może z niego śmiało korzystać!"
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
no ok przez app ale tu jest pytanie czy od razu przez "rodzine" czy pierw przeniesc do FLEX a potem kierować do "rodziny"
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@LARGO Ja to zdanie, które zacytowałem, czytam w ten sposób, że przenoszenie od innego operatora, przez appkę, od razu do rodziny. Skoro masz już jeden numer to dopytaj, upewnij się na czacie w aplikacji.
Oczywiście trzeba być "właścicielem" przenoszonego numeru.
Tak na marginesie, moim skromnym zdaniem, za niewiele większe pieniądze, ale z większą paletą możliwości, lepiej mieć dwa odrębne pełne plany... Można mieć je zarejestrowane na jedną osobę... używać przez dwie. Uzupełnienie z obrazkami.
u dołu ekranu wybierz ikonę rodzina... W kroku drugim nadajesz nazwę użytkownika... W kroku trzecim wybierz pakiet
potem wybierz że chcesz przenieść
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@LARGO jeżeli numer przenosisz do FLEX Rodzina, to wniosek o przeniesienie w apce składasz od razu do rodziny. Potem nie ma możliwości przesunięcia numeru między kontem głównym a rodziną. Trzeba się posiłkować konkurencją.
Osobiście jak wspomniał @Misiek62, numer przeniósł bym na główne konto FLEX, że względu na pełną ofertę. W Rodzinie numer jest ograniczony.
Co do starterów, to z salonu Orange weź kilka, są bezpłatne, nigdy nie wiadomo, kiedy mogą się przydać. W razie potrzeby wymiany dokonasz ją sam w apce, a do tego potrzebny jest nowy starter.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na ten numer potrzebuje tylko połączenia i smsy bez neta bo to dla mamy numer wiec opcja RODZINA wystarcza jej...
Wiec nie wiem czy sens jest tworzyć nowe konto.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@LARGO oczywiście wybór należy do Ciebie... ale "tworzenie nowego konta" to żaden problem. Jak wcześniej wspominałem, możesz "zarejestrować" na siebie kolejny "Plan" tyle tylko, że musisz posłużyć się innym adresem e-mail (może być alias). A internet, wbrew pozorom, potrzebny jest każdemu kto ma smartfon. Owszem, można mocno ograniczyć swobodę korzystania z transferu, choćby tylko do WiFi... ale czy to na prawdę ma sens? Np. problemy są wtedy także z MMS-ami.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@LARGO napiszę ze swojego doświadczenia. Mojej mamie też założyłem FLEX-a, potrzebne jej było tylko połączenia głosowe. Obecnie okazało się, że również korzysta z internetu. Wybór jednak należy do Ciebie.