- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
EkoGB
Nie chcę wyjść na sceptyka ani nic takiego, wręcz szanuje takie akcje.
Ale zawsze z drugiej strony - tyle akcji o sadzeniu lasu było, różne ruchy w tym kierunku - zapytam z ciekawości, czy takie akcje są faktycznie realizowane? 🤔😀
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
EkoGB
Różnie z tym sadzeniem bywa. Część tych zbiórek faktycznie jest realizowana. Niestety przelicznik jest różny. A mianowicie metry i drzewa w sztukach., Wiadomo, że nikt nie sadzi drzew w odległości od siebie 20cm. Wiec jak ktos czyta, że nagle ma pod swoją ręką , że tak to nazwe ma 0,5m2 lasu powinien zapytać się a ile drzew tu posadzono. Odpowiedz może przemienić "0". I tu jets zonk. Najlepszym rozwiązaniem jest zakup w nadleśnictwie. Lub sadzonka u siebie,.
Popieram każdą taką akcję ,ale czasem akcja bardziej przypomina naciąganie ludzi niż faktyczny cel.
O ile jest to opcja doładuje konto "x"Gb to na za każde zakupione przez ciebie 10Gb zakupimy i posadzimy jedno drzewo jest oki to przekazywanie Gb na x metrów lasu niekoniecznie. Dlaczego?
W pierwszym przykładzie mamy powiedziane jasno i wyraźnie ,że za każde kupione 10Gb my kupujemy 1 drzewo i je sadzimy to już drugi przykład naciąganie.
Oddaj mi swoje Gb a ja to przeliczę na metry2. Tyle lasu będzie twoje. I nagle wydzie że oddajesz 100Gb od siebie i masz 2metry2 lasu na którym rośnie 1 drzewo. W efekcie straciłeś Gb za np 50 zł gdzie w nadleśnictwie kupisz drzewko za 0,30-1,50zł w zależności jakie i o od nadleśnictwa.
Gdzie logika|? . Ano jest oddałeś nam zakupione wcześniej przez Ciebie GB które kupisz od nas bo są ci potrzebne.
Akcja przekazywanie GB ma sens tylko gdy kończy się miesiąc I masz Gb niewykorzystane i wiesz że z 1 dniem nowego miesiąca ci stare przepadają więc warto je oddać wiedząc że od 1 dnia miesiąca masz nowy pakiet.
Więc tu z tym sadzeniem róznie bywa. Popieram każdą taką akcję ale dokładnie ją analizuje jak działać to z głową.