Czy aby korzystać z Wi-Fi Calling w roamingu muszę mieć wykupiony jakiś pakiet?

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8678
  • 35107
  • 293

Problem polegał na tym, że ja mogłem dzwonić, ale do mnie się nie dało dodzwonić.

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 4
  • 9
  • 0

Ja mam dokładnie taki sam problem. Na czacie twierdzą że coś nie tak jest ustawione na moim telefonie, ale ja myślę że to jest problem z Flex. Mam drugi numer polski z Tmobile i ten na wifi calling działa bez problemu

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2845
  • 12106
  • 74

@bler22  Nie działa Ci wi-fi calling za granicą, czy w ogóle? Na tak tajemniczy post "mi też nie działa" bardzo trudno odpowiedzieć...

• 4
  • 9
  • 0

Ja teraz jestem w USA , nie działa WiFi calling , tzn sms działają , ja mogę dzwonić , ale nikt do mnie się nie może dodzwonić. 

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8678
  • 35107
  • 293

@bler22napisał(-a)

Ja teraz jestem w USA , nie działa WiFi calling , tzn sms działają , ja mogę dzwonić , ale nikt do mnie się nie może dodzwonić. 

Dokładnie tak samo miałem rok temu. Więc nic się nie zmieniło. Pamiętam na ostatnim AMA o Flex, że ekspert potwierdził istnienie takiego problemu: jest to bład o którym Orange wie i stara się(?) go naprawić, nie jest to "immanentna" właściwość usługi. Co oczywiście nic nie zmienia - nie działa i już.

• 4
  • 9
  • 0

Dali mi kod promocyjny na 2 tygodnie na international  i teraz wifi calling działa, ale to nie rozwiązuje problemu, oni potwierdzili ze mają jakiś problem techniczny i dadzą odpowiedz do 2 dni, zobaczymy

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 478
  • 2204
  • 21

• 4
  • 9
  • 0

zgodnie z opiniami na tym forum, problem był już rok temu i nic sie nie zmieniło, Orange nic z tym nie robi, tylko kazuje sobie wykupic plan.Kasa,kasa i jeszcze raz kasa.