- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy aby korzystać z Wi-Fi Calling w roamingu muszę mieć wykupiony jakiś pakiet?
@ksqnapisał(-a)Sprawdziłem to w praktyce u rodziny, która karty z Flex przez WiFi Calling używa w Wielkiej Brytanii. Przy wyłączonym roamingu (przez aplikację Orange Flex) połączenia przychodzące działają, włączenie powoduje, że są odrzucane. Przełączałem kilka razy, aby się przekonać, czy to nie przypadek. 🙂
A jak to dokładnie wygląda w przypadku sms-ów?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@arthurnapisał(-a)
@ksqnapisał(-a)Sprawdziłem to w praktyce u rodziny, która karty z Flex przez WiFi Calling używa w Wielkiej Brytanii. Przy wyłączonym roamingu (przez aplikację Orange Flex) połączenia przychodzące działają, włączenie powoduje, że są odrzucane. Przełączałem kilka razy, aby się przekonać, czy to nie przypadek. 🙂
A jak to dokładnie wygląda w przypadku sms-ów?
SMSy przychodzące są zawsze bezpłatne, dlatego nawet poza UE przyjdą. Kartę za granicą mamy jedną - bez dodatkowych kart z tym samym numerem - działają więc SMSy w WiFi Calling.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ksqnapisał(-a)
SMSy przychodzące są zawsze bezpłatne, dlatego nawet poza UE przyjdą. Kartę za granicą mamy jedną - bez dodatkowych kart z tym samym numerem - działają więc SMSy w WiFi Calling.
Czyli, że:
1. jeśli masz kartę flex
2. jesteś w strefie poza UE
3. nie masz wykupionego pakietu roamingowego na daną strefę
4. roaming w aplikacji jest wyłączony (a może włączony - czy w przypadku sms robi to różnicę?)
to mimo tego dostajesz sms-y (przez wifi)? Sprecyzuj proszę, bo to ciekawa i pożyteczna informacja
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czyli, że:
1. jeśli masz kartę flex
2. jesteś w strefie poza UE
3. nie masz wykupionego pakietu roamingowego na daną strefę
4. roaming w aplikacji jest wyłączony (a może włączony - czy w przypadku sms robi to różnicę?)
to mimo tego dostajesz sms-y (przez wifi)? Sprecyzuj proszę, bo to ciekawa i pożyteczna informacja
1. Mam kartę Flex - jedną dla tego numeru, bez dodatkowych kart SIM.
2. Strefa poza UE.
3. Nie mam wykupionego żadnego pakietu, tylko Flex za 15 zł (0 GB).
4. Roaming jest WYŁĄCZONY - karta raportuje za granicą "Tylko połączenia alarmowe".
5. Telefon to Samsung Galaxy S25.
Działają połączenia głosowe i SMSy - wychodzące oraz przychodzące - z wykorzystaniem WiFi Calling. Zarówno przez WiFi, jak i z wykorzystaniem danych komórkowych z lokalnej karty SIM w tym samym telefonie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie ma to jak testy w warunkach bojowych 👍
- « Poprzedni
- Następny »