Nie można wyświetlić tego widżeta.

Brak ikony volte i wifi calling na ekranie telefonu

ROZWIĄZANE

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 1231
  • 4006
  • 0

@Samotnick  Może kolega miał wadliwy akurat ten telefon mimo że mam też ten model pozatym prawda też  w tym jest po części jest że orange ma dobre 5g w mieście ale zasięg nie jest zbyt dobry ja nie mogę mieć wadliwego telefonu jak kolega skoro po testach kart sim  od innych op w plusie i play zasięg był pełny a w orange i t-mobile nie.

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2390
  • 11406
  • 95

@JanuszbbaOIDP to kolega @Zbyszek104 nie sprawdzał telefonu z kartą innego operatora. Może Tobie uda się go do tego namówić?

• 1231
  • 4006
  • 0

@Samotnick  Nie będę nikogo tu oceniał każdy ma różne priorytety co do wyboru operatora komórkowego zależy wszystko od lokalizacji,odległości od nadajnika ja testowałem wszystkich i sprawdzałem bts za pomocą netmonster nie ma sensu już tego tematu drążyć i Dziękuje za porady wszystkim. @atlas_cudow wybacz jeśli Cię uraziłem Przepraszam.

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2390
  • 11406
  • 95

@Januszbba Szkoda, że nie chcesz pomagać. Czekamy zatem na możliwość rozwiązania kolejnego Twojego problemu.

• 1231
  • 4006
  • 0

@Samotnick No ale jak miałbym mu pomóc jak ja nie mieszkam w Koszalinie.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 214
  • 761
  • 4

Też mam m35 i u mnie ikony są.

• 1231
  • 4006
  • 0

@ŁysaKaszankaINC  A masz Orange Flex?

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6811
  • 27910
  • 223

@Januszbbanapisał(-a)

@j131  Wierz mi biorę radę innych  pod uwagę

Jakoś tego nie widać. Napisałeś że ci nie działa VoLTE ani VoWiFi, i że uważasz tak ponieważ nie wyświetlają Ci się ikonki. Dostałeś odpowiedź, że zanim zaczniesz siać panikę, trzeba sprawdzić czy faktycznie te usługi Ci działają czy nie, i dostałeś prostą instrukcję jak to sprawdzić. Nie tylko zignorowałeś tą prośbę, ale uznałeś nagle że jednak wszystko u ciebie działa. Wobec tego konkluzja że ignorujesz dobre rady jest jak najbardziej na miejscu.

więc nie rozumiem czemu masz pretensje do mnie...

To chyba oczywiste: poświęcam czas żeby odpowiedzieć na Twoje pytanie, więc czuję się głęboko urażony tym, że ignorujesz moją odpowiedź. Co w tym trudnego do zrozumienia?

sprawa jest jasna bez tych ikonek też te usługi pójdą nawet jak telefonu nie ma na liście orange co do volte i wifi calling taka jest w orange polityka poprostu.

Nie wiem skąd wziąłeś taką konkluzję. Ikonki są co prawda opcjonalne, ale ich brak, znacznie bardziej zresztą niż ich obecność, nie gwarantuje że usługi działają. "Polityka" niewiele do tego ma, a listy wspieranych urządzeń nie mają mocy magicznej, to jedynie wskazówki. Czy coś u ciebie działa czy nie to musisz sprawdzić sam, nikt tego za ciebie nie zrobi.

A zależy mi żeby to volte działało bo niestety orange ma bardzo kiepski zasięg w mieszkaniu w centrum miasta mam 1 kreskę tylko a poza domem jest podobnie  a mobilny internet jest ok bo mam około 400 mb/s narazie w orange na 5g.

Zasięg mierzony kreskami to jest żaden wyznacznik. Jak masz kiepski zasięg to połączenia przez sieć komórkową będą kiepskie, nic z tym się nie da zrobić, poza korzystaniem z VoWiFi. Co więcej, przytaczane przez Ciebie dane wyglądają na kompletnie niewiarygodne, ponieważ sieć 5G zależy w swoim działaniu od sieci 4G i ma mniejszy zasięg. Opisywane przez ciebie zjawisko nie jest więc realnie możliwe. Jak widzisz po reakcjach nikt nie potraktował tego co napisałeś serio, to powinno dać ci do myślenia.

Play i Plus mają znacznie lepszy zasięg ale zaś mają znacznie niższe prędkości internetu mobilnego na 5g jest tylko 100 mb/s robiłem testy i analizowałem inne sieci za pomocą apki net monster na androida a niechcę zmieniać sieci bo jestem z orange zadowolony.

No i co z tego? Co to ma do pytania o wsparcie VoWIFi i VoLTE na twoich telefonach we Flex? Bo o to pytałeś, czyż nie?

• 1231
  • 4006
  • 0

@j131  To forum Orange to trudno żebyś mi wierzył że u innych operatorów jest lepszy zasięg musisz bronić Orange i ich usług i ja to szanuje wiele jest czynników wpływających na zasięg sieci ale tak jak napisałem u mnie zasięg sieci orange działa kiepsko u innych lepiej mi działa to tyle ale 1 jest pewne prędkość internetu mobilnego na 5g/lte w orange jest znacznie szybsze niż u innych operatorów i tu się chwali Orange a volte i wifi calling to poprostu jest tak w orange ikonek nie ma a usługi działają.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 214
  • 761
  • 4

@Januszbba Orange free na kartę