- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brak ikony volte i wifi calling na ekranie telefonu
@JanuszbbaNasza dyskusja na temat połączenia z internetem, pomimo, że dość " nerwowa" , okazała się dość pouczająca ( przynajmniej dla mnie). Jeżeli nie masz VoLTE to połączenie zrzuca na 3G. Jeżeli masz VoLTE, to LTE dalej działa. Ja jakims cudem trafiałem na miejsca , gdzie nie ma już 3G I trafiałem na totalny brak internetu (zrzucało mnie na 2G?), Inni dalej mają 3G.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudow To jest prawda ale żeby o tym się przekonać że volte działa musisz mieć włączony ciągle internet jak z kimś rozmawiasz bo gdy wyłączysz to nie dowiesz się czy zrzuciło połączenie do 3g. A jak orange wyłączy w 2025 roku 3g to już przerzuci do 2g tylko jak nie będzie volte szło to już wtedy jakość rozmów ulegnie pogorszeniu znacznemu pewnie niż na 3g bo już będzie 2g tylko a jak wyłączą 2g to pewnie volte zadziała juz bez problemów na lte i nie będzie ryzyka że nie zadziała to volte już będzie pewnie działać już cały czas.
@atlas_cudow Ty i inni dużo mi pomogliście co do tych 2 usług przynajmniej wiem jak to działa i za to Wam Dziękuje 🙂 to jedyne takie forum 🙂 ale niestety musiałem zmienić sieć bo w mojej lokalizacji jest tylko 1 kreska zasięgu na Orange to mi nawet volte nie pomoże za bardzo jak padnie całkowicie zasięg z 1 kreski do 0.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Januszbba Pytanie poza konkursem - tę jedną kreskę zasięgu masz na jakiej częstotliwości?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Samotnick Czemu nie było? Na lte 2100 jeśli Ci o to chodzi ale to się zmienia bo nadajników dużo jest w mieście patrze z netmonster.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rozumiem że testy zakończone i już wszystko wiadomo.
To jeszcze dla porządku, w nawiązaniu do tematu wątku i ku pamięci potomnych - @Januszbba napisz jak ostatecznie wygląda sytuacja na telefonach Samsung M35 5G i Huawei P30 Lite we Flex, w kontekście VoLTE i VoWiFi?
Są czy ich nie ma (nie pytam o ikonki)?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 Pomijając ikonki to volte na 1 i 2 telefonie działa bo nie przestawia na 3g a wifi calling działa na obu telefonach jak włączyłem w ramach testu tryb samolotowy. Ale mam jeszcze pytanie do Ciebie lub kogoś innego jeśli jest jednak ta ikonka volte lub hd jak połącze się z kimś nad numerem tej osoby z którą rozmawiam a mam wyłączony internet to jeśli przerzuci mnie do 3g to ta ikonka volte lub hd zniknie nad tym numerem tej osoby w trakcie połączenia z nią ?
- « Poprzedni
- Następny »