- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brak ikony volte i wifi calling na ekranie telefonu
Może Ty zrób, to się przekonasz. Od kilku lat używam często telefonu jako hotspota. Podczas rozmowy zrzuca połączenie do H+, a internet dalej działa.
@Januszbba U mnie w telefonie też nie wyświetla ikonki VoLTE. Jeśli działa, to podczas rozmowy masz widoczne 4G, 5G lub LTE.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Katani1 oki. W wolnej chwili zrobię. Tylko teraz tak myślę, że to może zależeć też od operatora. Bo Orange i u Zielonych mnie rozłącza. W innych sieciach może działać to inaczej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Też mam Orange...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Katani1 Właśnie zrobiłem test na Samsungu S21. Nagrałem filmik, ale nie wiem jak go załączyć 🙂
Udało się wrzucić na google drive:
https://drive.google.com/file/d/1nlO6vaBXE1THOSLvcAlVOfbYghz691wY/view?usp=drivesdk
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudow A to co mi podałeś co do trybu samolotowego żeby sprawdzić wifi calling podczas rozmowy to jest właściwy sposób?
@Katani1 To znaczy podczas połączenia mam ikonkę HD obok numeru do którego dzwonię ale na górze nie mam ikonki lte,4g a do volte nie muszę mieć włączonego internetu więć pewnie mi to działa jak i wifi calling.
______
* Scalenie wpisów - Bartłomiej
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudow u Ciebie na filmiku zestawiło połączenie po VoLTE.
@Januszbba jak włączysz tryb samolotowy i uruchomisz tylko WiFi, wykonasz połączenie, to powinno połączyć Cię po WiFi Calling.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArtur Nieprawda. VoLTE WYŁĄCZYŁEM. Z włączonym VoLTE telefon się zachowuje inaczej.
PS. Na Pixelu mam takie samo zachowanie, czyli z wyłączonym VoLTE odcina neta. Nie rozumiem, dlaczego uważacie, że Was okłamuje.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Januszbbanapisał(-a)@Katani1 To znaczy podczas połączenia mam ikonkę HD obok numeru do którego dzwonię ale na górze nie mam ikonki lte,4g a do volte nie muszę mieć włączonego internetu więć pewnie mi to działa jak i wifi calling.
Skoro wyłączyłeś dane komórkowe to dlaczego oczekujesz, że ikona pokazująca tryb połączenia dla danych będzie widoczna? Kiedy nie prowadzisz rozmowy jest (ta ikona) widoczna?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudownapisał(-a)@ketrasaArtur Nieprawda. VoLTE WYŁĄCZYŁEM. Z włączonym VoLTE telefon się zachowuje inaczej.
PS. Na Pixelu mam takie samo zachowanie, czyli z wyłączonym VoLTE odcina neta. Nie rozumiem, dlaczego uważacie, że Was okłamuje.
Może nie ma już u Ciebie 3G?