Nie można wyświetlić tego widżeta.

Brak ikony volte i wifi calling na ekranie telefonu

ROZWIĄZANE

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2925
  • 7614
  • 196

Może Ty zrób, to się przekonasz. Od kilku lat używam często telefonu jako hotspota. Podczas rozmowy zrzuca połączenie do H+, a internet dalej działa.

@Januszbba  U mnie w telefonie też nie wyświetla ikonki VoLTE. Jeśli działa, to podczas rozmowy masz widoczne 4G, 5G lub LTE.

* Scalenie wpisów - Bartłomiej

Poziom 23, Odkrywca Przestworzy
  • 747
  • 3173
  • 17

@Katani1 oki.  W wolnej chwili zrobię. Tylko teraz tak myślę, że to może zależeć też od operatora. Bo Orange i u Zielonych mnie rozłącza. W innych sieciach może działać to inaczej.

• 2925
  • 7614
  • 196

Też mam Orange...

• 747
  • 3173
  • 17

@Katani1  Właśnie zrobiłem test na Samsungu S21. Nagrałem filmik, ale nie wiem jak go załączyć 🙂

Udało się wrzucić na google drive:

https://drive.google.com/file/d/1nlO6vaBXE1THOSLvcAlVOfbYghz691wY/view?usp=drivesdk

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 1217
  • 3967
  • 0

@atlas_cudow  A to co mi podałeś co do trybu samolotowego żeby sprawdzić wifi calling podczas rozmowy  to jest właściwy sposób?

@Katani1 To znaczy podczas połączenia mam ikonkę HD obok numeru do którego dzwonię ale na górze nie mam ikonki lte,4g a do volte nie muszę mieć włączonego internetu więć pewnie mi to działa jak i wifi calling.

______

* Scalenie wpisów - Bartłomiej

• 747
  • 3173
  • 17

@Januszbba A jak myślisz? 🙂

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19987
  • 57788
  • 784

@atlas_cudow u Ciebie na filmiku zestawiło połączenie po VoLTE.

@Januszbba jak włączysz tryb samolotowy i uruchomisz tylko WiFi, wykonasz połączenie, to powinno połączyć Cię po WiFi Calling.

• 747
  • 3173
  • 17

@ketrasaArtur Nieprawda. VoLTE WYŁĄCZYŁEM. Z włączonym VoLTE telefon się zachowuje inaczej.

PS. Na Pixelu mam takie samo zachowanie, czyli z wyłączonym VoLTE odcina neta. Nie rozumiem, dlaczego uważacie, że Was okłamuje.

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2346
  • 11227
  • 92

@Januszbbanapisał(-a)

@Katani1 To znaczy podczas połączenia mam ikonkę HD obok numeru do którego dzwonię ale na górze nie mam ikonki lte,4g a do volte nie muszę mieć włączonego internetu więć pewnie mi to działa jak i wifi calling.

Skoro wyłączyłeś dane komórkowe to dlaczego oczekujesz, że ikona pokazująca tryb połączenia dla danych będzie widoczna? Kiedy nie prowadzisz rozmowy jest (ta ikona) widoczna?

• 2925
  • 7614
  • 196

@atlas_cudownapisał(-a)

@ketrasaArtur Nieprawda. VoLTE WYŁĄCZYŁEM. Z włączonym VoLTE telefon się zachowuje inaczej.

PS. Na Pixelu mam takie samo zachowanie, czyli z wyłączonym VoLTE odcina neta. Nie rozumiem, dlaczego uważacie, że Was okłamuje.

Może nie ma już u Ciebie 3G?